Zdrowie i styl życia

Miasto Gdańsk dołącza do elitarnego grona kilkuset miast na całym świecie, które mają swoje edycje kultowej gry Monopoly!

13.05.2014, 17:17aktualizacja: 13.05.2014, 17:17

Plansza będzie powstawała w najbliższych tygodniach. Jeszcze nie wiadomo, czy najdroższym polem będzie ulica Długa, czy może gdański Żuraw. Niespodzianki będą też czekały na kartach 'szansy'; te również będą dostosowane do gdańskiej edycji gry. Cała plansza zostanie zaprezentowana podczas oficjalnej premiery w październiku.

"Jesteśmy dumni, że możemy ogłosić pierwszą lokalną edycję gry Monopoly w Polsce, poświęconą miastu wolności" - mówi Bartłomiej Sikorski, pomysłodawca przeniesienia Gdańska na planszę Monopoly.

Ogłoszenie wydarzenia i spotkanie z Mr. Monopoly odbędzie się 15.05.2014 o 11:00 pod gdańskim Żurawiem.

Tam też na wszystkich czekać będzie znany z pudełka gry - Mr. Monopoly!

KONTAKT:

Personal PR Sp. z o.o.

Karolina Maleta

tel. kom. +48 795.222.880

Facebook: https://www.facebook.com/GdanskMonopoly

Źrodło informacji: Personal PR Sp. z o.o.

Data publikacji 13.05.2014, 17:17
Źródło informacji PAP