Zdrowie i styl życia

Nowy teren narciarski i spora dawka techniki - nowości w sezonie 2015/2016!

29.09.2015, 13:35aktualizacja: 29.09.2015, 13:35

29.09.2015 - Ogromny połączony teren narciarski i najnowocześniejsze kolejki linowe czekają na wszystkich miłośników białego szaleństwa w nadchodzącym sezonie. W dziedzinie modernizacji na szczególną uwagę zasługuje Austria. Poniżej prezentujemy najważniejsze zmiany w popularnych regionach narciarskich.

Cross reference: Picture is available at AP Images (http://www.apimages.com) and http://www.presseportal.de/nr/103258

Najbardziej emocjonującym projektem tej zimy jest z pewnością połączenie Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang z sąsiadującym Fieberbrunn. Nowa gondola TirolS łącząca oba regiony umożliwiła powstanie największego terenu narciarskiego w Austrii. W Brixen, w regionie SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental kursować już wkrótce będzie najszybszy na świecie 8-osobowy wyciąg krzesełkowy. Dodatkowe atrakcje: wyjazd do Mayrhofen w grudniu opłaca się podwójnie, bowiem podczas uroczystego otwarcia nowej kolejki Penkenbahn 3S odbywa się popularny "Rise & Fall". W Zillertal Arena i we francuskim Les 2 Alpes czekają na Państwa nowe trasy oraz wydarzenia typu "Välley Rälley" (Zillertal) lub "Pow(d)er Week" (Les 2 Alpes). Kitzbühel przy Pengelstein punktuje w nowym sezonie nowoczesną kolejką Brunnbahn oraz trzema nowymi trasami.

To tylko kilka wybranych nowości z terenów narciarskich. Cały artykuł dostępny jest na naszym portalu prasowym: http://prasa.snowtrex.pl/nowosci-w-sezonie-zimowym-15-16.

Źródło: TravelTrex GmbH

W celu uzyskania więcej informacji oraz materiałów zdjęciowych, prosimy o kontakt:

TravelTrex GmbH

Magdalena Kosinski

tel. (22) 380 39 01

e-mail: prasa-pl@traveltrex.com

TravelTrex należy do największych w Europie organizatorów wyjazdów zimowych, oferując atrakcyjne wyjazdy narciarskie w 15 językach i ponad 20 krajach. Dalsze informacje dostępne na stronie: http://presse.snowtrex.de/newsroom/.

Data publikacji 29.09.2015, 13:35
Źródło informacji PR Newswire