Newsletter

Zdrowie i styl życia

Pizza i burgery najpopularniejsze w dostawie - raport #FoodDelivery2020

24.02.2021, 07:00aktualizacja: 24.02.2021, 09:12

Pobierz materiał i Publikuj za darmo

Rebel Tang - #FoodDelivery2020 (1)
Rebel Tang - #FoodDelivery2020 (1)
97% ankietowanych internautów deklaruje, że w 2020 roku co najmniej raz zamówiło jedzenie z dowozem. Na popularności zyskują „dark kitchen”. Rebel Tang - koncept łączący gastronomię z nowoczesnymi technologiami, wraz z Glovo, Pepsi i Kraft Heinz, przeanalizował opinie internautów na temat dań z dowozem w 2020 roku.

Internet to najlepszy barometr nastrojów społecznych, wobec czego za pośrednictwem narzędzi analitycznych, badających wypowiedzi i wyszukiwania internautów (takich jak SentiOne czy Google Trends), firma Rebel Tang przeanalizowała rynek dostaw restauracyjnych w percepcji użytkowników sieci. Raport uzupełniło badanie własne - 82% ankietowanych zadeklarowało, że w 2020 r. chociaż raz zdecydowało się na zamówienie dań z restauracji w której dotychczas nie jedli. Pandemia skłoniła Polaków do sięgania po dostawę - 67% ankietowanych przyznało, że korzystało z tej opcji częściej niż w 2020. Z danych Glovo wynika, że najchętniej zamawianymi daniami były pizza i burgery.

„Najważniejszy wniosek z raportu jest dla nas jasny - wirtualne restauracje to przyszłość gastronomii. Rynek Food Delivery jeszcze przed pandemią rósł w tempie 40% rocznie. Dark kitchen w 2019 roku były warte w Europie ponad 200 mln dolarów, podczas gdy w Polsce dopiero powstawały. Dziś kwota ta znacznie wzrosła. Niezwykle dynamiczny rozwój konceptów wirtualnych kuchni, to nie tylko efekt pandemii, ale także wynik adaptowania przez branżę gastronomiczną nowych technologii” - opowiada Marek Cynowski, CEO Rebel Tang.

Zebrane informacje przedstawiono w formie bezpłatnego raportu, dostępnego pod adresem: https://fooddelivery2020.rebeltang.com

O Rebel Tang

Od czerwca 2020 roku Rebel Tang tworzy unikalną sieć franczyzową wirtualnych restauracji, idealnie odpowiadających potrzebom dzisiejszych klientów. Łącząc technologię, logistykę i doświadczenie klienta, spółka otworzyła już 73 restauracje w 7 miastach Polski. Firma umożliwia swoim partnerom szybkie i łatwe otwarcie wirtualnej restauracji jako źródła nowego, rentownego przychodu, przy maksymalnym wykorzystaniu posiadanych zasobów ludzkich i infrastruktury gastronomicznej.
http://rebeltang.com

KONTAKT:

Łukasz Piekut

tel. +48 516 164 767

e-mail: pr@rebeltang.pl

Źródło informacji: Rebel Tang

Pobierz materiał i Publikuj za darmo

bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji 24.02.2021, 07:00
Źródło informacji Rebel Tang
Zastrzeżenie Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media.

Pozostałe z kategorii

Newsletter

Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.

ZAPISZ SIĘ