Pobierz materiał i Publikuj za darmo

Internet to najlepszy barometr nastrojów społecznych, wobec czego za pośrednictwem narzędzi analitycznych, badających wypowiedzi i wyszukiwania internautów (takich jak SentiOne czy Google Trends), firma Rebel Tang przeanalizowała rynek dostaw restauracyjnych w percepcji użytkowników sieci. Raport uzupełniło badanie własne - 82% ankietowanych zadeklarowało, że w 2020 r. chociaż raz zdecydowało się na zamówienie dań z restauracji w której dotychczas nie jedli. Pandemia skłoniła Polaków do sięgania po dostawę - 67% ankietowanych przyznało, że korzystało z tej opcji częściej niż w 2020. Z danych Glovo wynika, że najchętniej zamawianymi daniami były pizza i burgery.
„Najważniejszy wniosek z raportu jest dla nas jasny - wirtualne restauracje to przyszłość gastronomii. Rynek Food Delivery jeszcze przed pandemią rósł w tempie 40% rocznie. Dark kitchen w 2019 roku były warte w Europie ponad 200 mln dolarów, podczas gdy w Polsce dopiero powstawały. Dziś kwota ta znacznie wzrosła. Niezwykle dynamiczny rozwój konceptów wirtualnych kuchni, to nie tylko efekt pandemii, ale także wynik adaptowania przez branżę gastronomiczną nowych technologii” - opowiada Marek Cynowski, CEO Rebel Tang.
Zebrane informacje przedstawiono w formie bezpłatnego raportu, dostępnego pod adresem: https://fooddelivery2020.rebeltang.com
O Rebel Tang
Od czerwca 2020 roku Rebel Tang tworzy unikalną sieć franczyzową wirtualnych restauracji, idealnie odpowiadających potrzebom dzisiejszych klientów. Łącząc technologię, logistykę i doświadczenie klienta, spółka otworzyła już 73 restauracje w 7 miastach Polski. Firma umożliwia swoim partnerom szybkie i łatwe otwarcie wirtualnej restauracji jako źródła nowego, rentownego przychodu, przy maksymalnym wykorzystaniu posiadanych zasobów ludzkich i infrastruktury gastronomicznej.
http://rebeltang.com
KONTAKT:
Łukasz Piekut
tel. +48 516 164 767
e-mail: pr@rebeltang.pl
Źródło informacji: Rebel Tang
Pobierz materiał i Publikuj za darmo
bezpośredni link do materiału
POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Zdjęcia i materiały graficzne do bezpłatnego wykorzystania wyłącznie z treścią niniejszej informacji
Data publikacji | 24.02.2021, 07:00 |
Źródło informacji | Rebel Tang |
Zastrzeżenie | Za materiał opublikowany w serwisie PAP MediaRoom odpowiedzialność ponosi – z zastrzeżeniem postanowień art. 42 ust. 2 ustawy prawo prasowe – jego nadawca, wskazany każdorazowo jako „źródło informacji”. Informacje podpisane źródłem „PAP MediaRoom” są opracowywane przez dziennikarzy PAP we współpracy z firmami lub instytucjami – w ramach umów na obsługę medialną. Wszystkie materiały opublikowane w serwisie PAP MediaRoom mogą być bezpłatnie wykorzystywane przez media. |
Pozostałe z kategorii
-
Image
Jak się ubrać na grilla firmowego? Osiem stylizacji
Przy wyborze stylizacji na grilla firmowego warto kierować się kilkoma kryteriami. Z jednej strony podczas służbowego grilla nie powinno się zapominać o dress codzie, z drugiej warto postawić na wygodę. Poznaj kilka propozycji outfitów i wybierz najlepszą dla siebie opcję.- 12.05.2025, 11:15
- Kategoria: Zdrowie i styl życia
- Źródło: Answear
-
Image
Cukrzyca typu 2 - poważne powikłanie choroby otyłościowej. Jak ją powstrzymać, zanim będzie za późno?
Na cukrzycę choruje co najmniej 3,2 mln Polaków, a 5 mln ma tzw. stan przedcukrzycowy. Aż 85-90 proc. chorych, czyli prawie 3 mln Polaków, cierpi na cukrzycę typu 2 [1]. Specjaliści podają, że blisko 90% dorosłych pacjentów z cukrzycą typu 2 zmaga się też z nadwagą lub otyłością [2]. Okazuje się, że nawet nieduża redukcja masy ciała może znacząco wpłynąć na remisję tej groźnej choroby, a nadzieję dają również nowoczesne metody leczenia obu chorób.- 12.05.2025, 09:00
- Kategoria: Zdrowie i styl życia
- Źródło: FLO - Fundacja na Rzecz Leczenia Otyłości
Newsletter
Newsletter portalu PAP MediaRoom to przesyłane do odbiorców raz dziennie zestawienie informacji prasowych, komunikatów instytucji oraz artykułów dziennikarskich, które zostały opublikowane na portalu danego dnia.
ZAPISZ SIĘ