Zdrowie i styl życia

Podróże z aktówką: najczęściej rezerwowane hotele biznesowe na hotel.info

06.02.2014, 13:31aktualizacja: 06.02.2014, 13:31

Norymberga, 6. lutego 2014 - Osoby podróżujące służbowo stanowią dla hotelarzy ważną grupę docelową. Dużo podróżują i dlatego często dokonują rezerwacji. Cena, opinie o hotelu oraz położenie to istotne kryteria przy wyborze miejsca noclegu.

Międzynarodowy portal rezerwacji hotel.info (www.hotel.info) przeprowadził analizę rezerwacji dokonanych przez klientów biznesowych w 2013 roku w segmencie hoteli o standardzie od 2 do 4 gwiazdek (w tym także hoteli 4,5-gwiazdkowych) oraz przedstawił najczęściej wybierane hotele biznesowe w Polsce i na świecie. Jak się okazało, podróżujący służbowo preferują hotele 4-gwiazdkowe. Ralf Priemer, członek Zarządu odpowiedzialny m.in. za marketing serwisu hotel.info, dodaje: „Opinie gości znajdujące się na naszej stronie internetowej wskazują na to, że wszystkie wybierane hotele są wysoko oceniane, a w 95% także polecane innym podróżującym”.

Polski ranking Top 10 hoteli najczęściej rezerwowanych przez podróżujących służbowo w roku 2013

Miejsce - Hotel ---------------------------------------------------------------- Miejscowość ------------- Gwiazki

1. ---------- Hilton Garden Inn Krakow ---------------------------------- Kraków ---------------------- 4 ---------

2. ---------- Hotel Polonia Palace ----------------------------------------- Warszawa ----------------- 4 ---------