Zdrowie i styl życia

Stephanie Gilmore - pięciokrotna mistrzyni świata ASP - dołączy do drużyny surfingowej ROXY

08.07.2013, 18:52aktualizacja: 08.07.2013, 18:52

HUNTINGTON BEACH, Kalifornia, 8 lipca 2013 r. /PRNewswire/ - ROXY, oddział Quiksilver, Inc. (NYSE: ZQK), ogłasza, że Stephanie Gilmore, pięciokrotna mistrzyni świata w surfingu ASP (Stowarzyszenia Zawodowych Surferów), dołączy do drużyny surfingowej ROXY. Jest jedna z najpopularniejszych na świecie marek oferujących nowatorski sprzęt dla aktywnych kobiet i dziewcząt uprawiających sporty deskowe - od dawna zajmuje pozycję pioniera w dziedzinie kobiecych sportów ekstremalnych. Wyboru Stephanie do reprezentowania marki ROXY nie trzeba uzasadniać - jest to światowej klasy sportsmenka będąca inspiracją dla innych. Jako jedyna surferka w historii zdobyła ona tytuł mistrzyni świata już w pierwszym roku kariery zawodowej.

(Zdjęcie: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130708/LA43356-a)

(Zdjęcie: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130708/LA43356-b)

Stephanie Gilmore (25) urodziła się i wychowała w Nowej Południowej Walii (Australia). Mistrzyni świata ASP w latach 2007, 2008, 2009, 2010 i 2012. W swoim dorobku ma również potrójną koronę w zawodach odbywających się na Hawajach (Hawaiian Triple Crown) w latach 2008, 2009 i 2010. W 2011 r. zdobyła również prestiżową nagrodę ESPY (nagroda przyznawana corocznie przez telewizję ESPN za osiągnięcia w sportach ekstremalnych), została ogłoszona postacią roku sportów ekstremalnych kobiet. Ponadto akademia Laureus odznaczyła ją tytułem najlepszego na świecie sportowca roku 2010 w kategorii sportów ekstremalnych.

Rozpoczęcie współpracy z ROXY jest dla Stephanie naturalnym posunięciem. Od dawna z uznaniem obserwowała ona dokonania biznesowe ROXY i jej pionierską działalność w zakresie produktów do surfingu dla kobiet. W dniu wydania oświadczenia Stephanie stwierdziła: "ROXY stanowi uosobienie wizerunku, z jakim się identyfikuję, oraz stylu życia, jaki prowadzę zarówno podczas rywalizacji w zawodach, jak i poza nimi. Cieszę się, że będę mogła dołączyć do tej legendarnej marki teraz, kiedy surfing zdobywa coraz większą popularność wśród kobiet".

Drużyna surfingowa ROXY z niecierpliwością oczekuje pojawienia się Stephanie w swoim składzie. Prezes Quiksilver, Inc., Bob McKnight, stwierdził: "ROXY z ogromną radością przyjmuje Stephanie do swojej drużyny surfingowej. ROXY współpracuje z wieloma mistrzyniami świata i zdobywczyniami licznych tytułów - takimi wynikami nie może się pochwalić żadna inna kobieca marka w branży sportów deskowych. Miejsce Stephanie jest tutaj, w najlepszej na świecie drużynie kobiet".

ROXY

ROXY, marka Quiksilver, Inc. (ZQK), jest czołową na świecie firmą wytwarzającą produkty dla kobiet prowadzących aktywny tryb życia, w tym odzież sportową, sprzęt do ćwiczeń, odzież i sprzęt do uprawiania sportów zimowych i surfingu, a także obuwie i akcesoria, tworzone z inspiracji kulturą jazdy na desce. ROXY to marka dla kobiet i dziewcząt, które marzą o sukcesach sportowych i pozasportowych. ROXY wspiera naturalne piękno, dobrą zabawę, żywiołowość, odwagę i pewność siebie, a jej celem jest bycie najbardziej inspirującą marką w dziedzinie mody i sportu, podczas sportowych zmagań na desce i nie tylko.

Źródło: ROXY

KONTAKT: