Zdrowie i styl życia

Zlecone: Czy liczba alergików wciąż rośnie?

05.11.2010, 13:46aktualizacja: 05.11.2010, 13:46

O godzinie 11.10 w środę 10 listopada 2010 r. odbędzie się spotkanie z dziennikarzami w Centrum Dydaktycznym Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, Aula A, ul. Księcia Trojdena 2a.

W trakcie spotkania zaprezentowane zostaną wyniki najnowszych badań dotyczących chorób alergicznych. Zebrane zostały one w ramach projektu realizowanego w szkołach podstawowych na terenie Warszawy w 2010 roku. Badanie realizowane było przez Zakład Profilaktyki Zagrożeń Środowiskowych i Alergologii pod patronatem i przy wsparciu Mazowieckiego Kuratora Oświaty.

Na państwa pytania będą odpowiadali:

- prof. dr hab. Bolesław Samoliński – kierownik Zakładu Profilaktyki Zagrożeń Środowiskowych i Alergologii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, pomysłodawca i główny koordynator programu ECAP (Epidemiologia Chorób Alergicznych w Polsce),

- dr Filip Raciborski – kierownik Zakładu Promocji Zdrowia i Epidemiologii w Instytucie Reumatologii,

- mgr Aneta Tomaszewska – asystent w Zakładzie Profilaktyki Zagrożeń Środowiskowych i Alergologii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.

KONTAKT:

Piotr Samel-Kowalik

Warszawski Uniwersytet Medyczny

Zakład Profilaktyki Zagrożeń Środowiskowych i Alergologii

tel. (22) 599 21 77

e-mail: piotr.samel@ecap.pl

Źródło informacji: Zakład Profilaktyki Zagrożeń Środowiskowych i Alergologii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego

Data publikacji 05.11.2010, 13:46
Źródło informacji PAP