Zdrowie i styl życia

Zlecone: Dostawca technologii medycznych GE Healthcare wybiera model PS320 symulatora EKG płodu na potrzeby swoich monitorów pacjenta z serii Corometrics

09.07.2012, 13:00aktualizacja: 09.07.2012, 13:00

EVERETT, Waszyngton, 9 lipca 2012 r. /PRNewswire/ - firma Fluke Biomedical poinformowała dzisiaj o decyzji GE Healthcare dotyczącej wyboru modelu PS320 symulatora płodu (http://www.flukebiomedical.com/biomedical/usen/patient-simulators/ps320.htm?PID=56626&trck=ps320) na potrzeby testowania swoich monitorów stanu pacjenta z serii Corometrics 250, 250cx i 170. Mieszczący się w kieszeni symulator PS320 wykorzystywany jest w symulacji EKG płodu i matki oraz czynności macicy w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania monitorów stanu płodu.

(Zdjęcie: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120709/SF36296 )

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20120130/SF43337LOGO-b )

Symulator stanu płodu i matki PS320 Fetal Simulator (http://www.flukebiomedical.com/biomedical/usen/patient-simulators/ps320.htm?PID=56626&trck=ps320) wykazuje szereg parametrów, schematów i stanów, posiadając przy tym unikalną możliwość symulowania stanu bliźniaków. Opcjonalne serce mechaniczne wytwarza tony i szmery serca płodu na potrzeby testowania funkcji czujników ultradźwiękowych i przetworników w monitorach stanu płodu. PS320 stanowi idealne rozwiązanie w profilaktycznych testach działania monitorów, w rozwiązywaniu problemów technicznych i naprawach, będąc przy tym bardzo popularnym urządzeniem wykorzystywanym w symulowaniu szerokiej gamy scenariuszy klinicznych w ramach szkolenia personelu położniczego pod kątem metod rozpoznawania normalnych i anormalnych zależności pomiędzy stanem płodu i matki a tym, co pokazuje monitor.

"Bardzo cieszymy się z tego, że firma GE Healthcare wybrała symulator PS320 Fetal Simulator na potrzeby testowania swoich monitorów stanu płodu z serii Corometrics - powiedział Christopher Rayburn, dyrektor ds. marketingu firmy Fluke Biomedical. - Nasze firmy słyną z dostarczania najwyższej klasy sprzętu i wieloletniego poświęcenia w kwestii bezpieczeństwa pacjenta".

Więcej informacji na temat symulatora PS320 Fetal Simulator można znaleźć na stronie http://www.flukebiomedical.com/PS320.

Informacje o firmie Fluke Biomedical

Fluke Biomedical jest pierwszą firmą specjalizującą się w ogólnoświatowym dostarczaniu sprzętu pomiarowego i testowego oraz usług dla branży medycznej. Dążymy do tego, aby stać się najlepszym dostawcą innowacyjnych rozwiązań mających na celu ulepszenie jakości usług medycznych na całym świecie. Oferujemy swoje usługi inżynierom biomedycznym, technikom ds. zapewniania jakości, fizykom medycznym, onkologom oraz pracownikom ds. bezpieczeństwa radiologicznego, jak również nieustannie staramy się rozszerzać ofertę naszych rozwiązań, by służyć szerszej grupie specjalistów ds. zdrowia i bezpieczeństwa. Więcej informacji o Fluke Biomedical znajduje się na stronie http://www.flukebiomedical.com.

Źródło: Fluke Biomedical

KONTAKT: