Zdrowie i styl życia

Zlecone: Hotele w Warszawie nadal korzystne w porównaniu międzynarodowym - barometr cen hotelowych hotel.info z maja 2011 r.

14.07.2011, 12:00aktualizacja: 14.07.2011, 12:00

Norymberga, 14 lipca 2011 r. - Lato coraz bliżej, a temperatury w wielu miejscach sprzyjają zwiedzaniu. To idealne warunki dla Warszawy i innych międzynarodowych metropolii, oferujących wiele atrakcji turystycznych. Gdzie podróżujący zapłacą mniej, a w których miastach goście hotelowi muszą liczyć się z większymi wydatkami, pokazuje hotel.info (www.hotel.info), bezpłatny serwis rezerwacji hotelowych online, posiadający w swojej ofercie ponad 210 000 hoteli na całym świecie. Aktualny wynik barometru cen hotelowych hotel.info (www.hotel.info):

- hotele w Warszawie oferują zniżki cenowe

- Nowy Jork najlepszy na świecie, Moskwa prowadzi w Europie

Moskwa nadal bardzo droga w międzynarodowym porównaniu cen. Nawet jeśli ceny rezerwacji pokoi hotelowych spadły o 2,43% w porównaniu z tym samym miesiącem poprzedniego roku i wynoszą 172,80 EUR, rosyjska stolica znajduje się na czele rankingu Top 20 europejskich stolic.

Mimo spadku średniej ceny pokoju o ponad 25%, hotele w Oslo plasują się zaraz za Moskwą. Jeszcze przed rokiem ceny za nocleg były tu rekordowe. Powodem był przede wszystkim Konkurs Eurowizji, który odbywał się rok temu w Oslo i miał wpływ również na ceny pokoi w Niemczech, tegorocznego gospodarza konkursu.

Cena pokoju hotelowego w Warszawie to 87,04 EUR, co daje jej 15. miejsce i czyni ją jedną z najkorzystniejszych cenowo metropolii zarówno w europejskim, jak i światowym porównaniu. Być może również z tego powodu, poza ofertą kulturalną oraz wieloma atrakcjami turystycznymi, jest ona jednym z najbardziej popularnych miast.

Pełną informację prasową znajdziesz tutaj: http://www.hotel.info/Press.aspx?item=1198&mode=article

Kontakt dla prasy:

Aleksander Szumilas