Zdrowie i styl życia

Zlecone: Ocena stosunku ceny do jakości usług hotel.info: chętnie zapłacimy czy wrócimy z niesmakiem?

25.10.2010, 11:25aktualizacja: 25.10.2010, 11:25

Norymberga, 25 października 2010 r. - Jakie były wrażenia gości z pobytu w hotelu? Czy większość gości wyjeżdżała z hotelu w Polsce lub zagranicą zadowolona czy z rozgoryczeniem? Na to pytanie postanowił ponownie odpowiedzieć hotel.info (www.hotel.info), bezpłatny internetowy serwis rezerwacji, posiadający w swej bazie ponad 210 tys. hoteli na całym świecie, badając proporcję stosunku ceny do jakości usług.

Poniżej przeanalizowano oceny gości hoteli trzy- i czterogwiazdkowych pod względem stosunku ceny do jakości usług. hotel.info (www.hotel.info) prezentuje wyniki według stanu na trzeci kwartał 2010 roku:

- Polska: Opole nadal na czele, Gdańsk tym razem zamyka stawkę

- Hotele zagraniczne: miasta wschodnioeuropejskie ciągle w czołówce, rozczarował Paryż - na ostatnim miejscu.

Top 10 polskich miast na hotel.info

Aktualne porównanie stosunku ceny do jakości usług 1. Opole 8,28 2. Katowice 7,85 3. Poznań 7,75 4. Szczecin 7,65 5. Warszawa 7,63 6. Kraków 7,62 7. Wrocław 7,61 8. Olsztyn 7,6 9. Toruń 7,52 10. Gdańsk 7,41 Ostatnie porównanie stosunku ceny do jakości usług 1. Opole 8,28 2. Szczecin 7,74 3. Wrocław 7,72 4. Olsztyn 7,6 5. Kraków 7,57 6. Toruń 7,53 7. Poznań 7,5 8. Gdańsk 7,41 9. Warszawa 7,39 10. Katowice 7,04

Po raz kolejny szczególnie zadowoleni z jakości oferowanych usług byli goście opolskich hoteli. Stolica województwa opolskiego z wynikiem 8,28 zajęła pierwsze miejsce. Duży skok w rankingu zanotowały hotele z Katowic. Zdaniem klientów stosunek jakości usług do ceny znacznie się tam poprawił. W przypadku Gdańska klienci tym razem stwierdzili rozbieżność pomiędzy ceną a jakością usług hotelarskich, wskutek czego stolica województwa pomorskiego zajęła ostatnie miejsce.

Kontakt dla prasy:

hotel.info