Zdrowie i styl życia

Zlecone: Trendy na rynku ochrony zdrowia

23.03.2011, 14:31aktualizacja: 23.03.2011, 14:31

Prywatne ubezpieczenia zdrowotne, kierunki rozwoju rynku ochrony zdrowia w Polsce oraz aktualne problemy i wyzwania sektora to tematy 11. Konferencji "Trendy zarządzania w ochronie zdrowia", która odbędzie się 12-13 maja br. w Warszawie.

Konferencja zgromadzi kilkuset przedstawicieli sektora. W programie wydarzenia m.in. debata "Przyszłość prywatnych ubezpieczeń zdrowotnych" z udziałem polityków, przedstawicieli instytucji rządowych i pozarządowych oraz ekspertów. Swój udział zapowiedzieli już m.in. Beata Małecka-Libera (Sejmowa Komisja Zdrowia), Andrzej Sośnierz (były prezes NFZ), prof. Romuald Holly (Krajowy Instytut Ubezpieczeń), Krzysztof Łanda (Watch Health Care). Jakie zmiany prawne w zakresie ubezpieczeń zdrowotnych planuje Ministerstwo Zdrowia? Jakie rozwiązania rozwiną się na rynku ochrony zdrowia? Czy zostanie przełamany monopol NFZ? - to główne pytania, na które odpowiedzą uczestnicy dyskusji.

Z kolei drugiego dnia odbędą się sesje tematyczne omawiające najbardziej aktualne zagadnienia w służbie zdrowia: "Trendy w zarządzaniu", "Trendy w informatyzacji", "Trendy w marketingu i PR medycznym". Wykłady poprowadzą uznani menedżerowie placówek medycznych w tym m.in. Jacek Domejko (Dyrektor SP ZOZ w Świdnicy), Michał Ekkert (Dyrektor Szpitala Pulmonologicznego w Tarnowskich Górach), Wojciech Puzyna (Dyrektor Szpitala im. Św. Zofii w Warszawie). O tworzeniu wizerunku ochrony zdrowia w Polsce oraz komunikacji z pacjentem mówić będą specjaliści PR i marketingu medycznego. Wiele zmian czeka lekarzy w najbliższym czasie w związku z informatyzacją sektora. O recepcie elektronicznej, kontach zdrowia i nowych technologiach opowiedzą eksperci e-zdrowia.

Patronat honorowy nad Konferencją objęło m.in. Polskie Towarzystwo Medycyny Rodzinnej, Instytut Zdrowia Publicznego Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie, Krajowy Instytut Ubezpieczeń, Polskie Towarzystwo Farmakoekonomiczne, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szpitali Niepublicznych.

Organizatorem Konferencji jest czasopismo Ogólnopolski System Ochrony Zdrowia.

Udział w Konferencji jest bezpłatny. Rejestracja pod adresem: http://www.osoz.pl/konf.

KONTAKT:

e-mail: konferencja@osoz.pl