Zdrowie i styl życia

Zlecone: Zbigniew Wróbel ponownie wybrany na Prezesa ISTAA

02.11.2010, 14:24aktualizacja: 02.11.2010, 14:24

25 października 2010 r. w Tel-Avivie, podczas corocznej konferencji International Sports Travel Agencies Association, Walne Zgromadzenie wybrało ponownie Zbigniewa Wróbla na Prezesa ISTAA.

"Głęboko wierzę w sukces ISTAA. Członkami są wiodące biura podróży specjalizujące sie w turystyce sportowej. Podczas konferencji dyskutowaliśmy i podjęliśmy decyzje odnośnie współpracy w 2011 r., a szczególnie w 2012 r. Wszyscy nasi członkowie posiadają prawo do obsługi narodowych reprezentacji, federacji lub klubów w wiodących dyscyplinach sportowych lub umowy z komitetami olimpijskimi. Naszym celem jest współpraca służąca nie tylko rozwojowi naszych firm, ale także tworzeniu pozytywnego wizerunku turystyki sportowej oraz bieżącym kontaktom naszych ekspertów z międzynarodowymi organizacjami takimi jak FIFA, UEFA czy MKOl" - powiedział Prezes Zbigniew Wróbel.

"Turystyka sportowa jest najszybciej rozwijającym się segmentem na świecie. ISTAA powstała z potrzeby chwili i nie jest kolejnym stowarzyszeniem biur podróży, ale służy wzmocnieniu pozycji tej wyspecjalizowanej dziedziny. Misją ISTAA jest rozwój turystyki sportowej i wzajemne wspieranie członków organizacji w realizacji ich biznesowych przedsięwzięć" - dodał Wróbel.

ISTAA jest dynamicznie rozwijającą się organizacją zrzeszającą aktualnie 28 wyspecjalizowanych w turystyce sportowej biur podróży na 4 kontynentach.

Sports - the way to develop travel businesses. Strona internetowa: http://www.istaa.org.

KONTAKT:

Barbara Dziedzic

tel. kom. +48 603 857 571

Magdalena Kędzior

tel. kom. +48 663 857 432

e-mail: info@istaa.org

Źródło informacji: Club&Travel Sp. z o.o.

Data publikacji 02.11.2010, 14:24
Źródło informacji PAP