Zdrowie i styl życia

Zlecone: Zobacz co możesz zyskać...podczas zakupów w CH Złote Tarasy

09.11.2010, 18:01aktualizacja: 09.11.2010, 18:01

14 listopada br. po raz dziewiętnasty cały świat zwróci uwagę na diabetyków. Powód jest szczególny - Światowy Dzień Walki z Cukrzycą. Z tej okazji, pod hasłem "Przejmijmy kontrolę nad cukrzycą. Teraz!", w weekend 13-14 listopada zostanie otwarte specjalne Cukrzycowe Centrum Edukacji Lilly w Centrum Handlowym Złote Tarasy w Warszawie. Przez dwa dni, w godzinach 10.00-21.00 będzie można poznać tę niebezpieczną dla zdrowia i życia chorobę, spotkać się ze specjalistami oraz zmierzyć swój poziom cukru.

W weekend 13-14 listopada br. wszystkie osoby, które chciałyby zasięgnąć fachowej porady wykwalifikowanych pielęgniarek, będą miały okazję odwiedzić Cukrzycowe Centrum Edukacji Lilly, zlokalizowane przy wejściu głównym w Centrum Handlowym Złote Tarasy (Warszawa, ul. Złota 59). Uczestnicy akcji będą mogli porozmawiać o swoich problemach zdrowotnych i otrzymają broszury informacyjne związane z tym aspektem choroby, który ich najbardziej interesuje. Osoby, które nie są pacjentami, ale w najbliższym otoczeniu mają osoby chore na cukrzycę, również otrzymają odpowiednie materiały informacyjne. Ponadto w Cukrzycowym Centrum Edukacji Lilly każdy chętny będzie mógł nieodpłatnie zbadać poziom cukru we krwi.

13 listopada dodatkową atrakcją będzie budowanie wielkiej piramidy z kostek cukru - symbolu ogromnej liczby chorych na cukrzycę w Polsce. W budowaniu piramidy uczestniczyć będą, m. in. goście specjalni chorujący na cukrzycę: Jacek Sadowski, basista zespołu muzycznego Leszcze oraz Wojciech Opatowicz, student, pasjonat wspinaczki wysokogórskiej.

Plik graficzny dotyczący tej informacji prasowej znajduje się na portalu Serwisu Informacji Zleconych pod adresem http://siz.pap.pl.

KONTAKT:

Jerzy Staruchowicz