Zlecone: Dowiedz się, jak Cię widzą inni! Popraw swoje relacje z otoczeniem!

28.03.2011, 12:30aktualizacja: 28.03.2011, 12:30

FIDBEK.PL to nowa i unikalna metoda rozwoju osobistego opracowana przez psychologa, która pozwala odpowiedzieć na pytanie: jak Cię widzą inni. Dzięki temu możemy poszerzyć wiedzę na swój temat oraz ułożyć sobie lepsze relacje z innymi.

Nasza wiedza o sobie pochodzi z efektów naszych działań, przekonań i myśli na własny temat, a także z porównań z innymi ludźmi. Często nasze odczucia są niezgodne z przekonaniami innych osób. Dlatego tak ważne jest umiejętne czerpanie z opinii innych.

Fidbek.pl to portal społecznościowy, którego głównym celem jest zwiększanie samoświadomości i samooceny użytkowników. Serwis umożliwia rozwijanie umiejętności psychologicznych i kompetencji społecznych - zdolności skutecznego i efektywnego funkcjonowania w kontaktach z innymi. Portal działa w oparciu o profesjonalne treści opracowane przez psychologa - dr Katarzynę Korpolewską, który jest partnerem merytorycznym projektu.

Kompetencje społeczne to umiejętności pozwalające nam określić swoje miejsce wśród innych ludzi. Ułatwiają nam one kształtowanie relacji z innymi, wyznaczają naszą pozycję i sposób funkcjonowania w świecie.

"Ludzie często nie wiedzą, jak ważny jest rozwój kompetencji społecznych - mówi Katarzyna Korpolewska, psycholog społeczny. - Dzięki użytecznym informacjom od znajomych, jakie uzyskamy za pomocą serwisu Fidbek.pl mamy unikalną możliwość doskonalenia swoich kompetencji społecznych i możemy nauczyć się bardziej świadomie kierować zachowaniami w różnych sytuacjach".

Fidbek.pl pozwala zapytać znajomych co naprawdę o nas sądzą. Po założeniu konta, wybieramy w serwisie kompetencję, z której chcemy zebrać informacje zwrotne oraz osoby, które nam ich dostarczą. Użytkownik dokonuje też swojej samooceny, jaką później zestawi z ocenami innych. Kiedy co najmniej 5 osób wypełni kartę umiejętności, można otrzymać zagregowane odpowiedzi opracowane w formie raportu. "Raport o Tobie" to produkt końcowy, zawiera cenne informacje o osobie biorącej udział w ćwiczeniu, które mają jej pomóc w rozwoju. Jeśli znajdują się w nim zaskakujące dla nas treści, to one będą materiałem, nad którym należy pracować.

KONTAKT:

Karolina Wróblewska

Twenty Four Seven PR Sp. z o.o.

e-mail: karolina.wroblewska@247pr.pl

Źródło informacji: Fidbek.pl