Zlecone: ISOF w SaaS szybszy niż systemy instalowane lokalnie

29.11.2011, 10:00aktualizacja: 29.11.2011, 10:00

Firma HEUTHES przeprowadza zmiany w Data Center systemu ISOF obejmujące nową konfigurację serwerów, aktualizację oprogramowania systemowego i bazy danych. W efekcie spowodowały one znaczny wzrost szybkości przetwarzania danych. Umożliwia to modyfikację wewnętrznych parametrów SLA (ang. Service Level Agreement), które gwarantują świadczenie przez HEUTHES wysokiego poziomu usług w SaaS.

Aktualnie średni czas wystawienia faktur wynosi 0,7 sekundy dla 99% przypadków. Mediana czasu wystawienia pojedynczej faktury obniżona została do 0,5 sekundy (obniżka o 66%).

HEUTHES doskonaląc SLA przyjął pewne parametry za uciążliwe dla klientów. Przykładem jest czas wystawiania niektórych faktur z dużą liczbą pozycji. Jeżeli przekraczał on 20 sekund było to uznawane za działanie nieprawidłowe i podlegało dokładnej analizie. Dzięki nowej konfiguracji udało się go zmniejszyć ponad dwukrotnie, a liczbę wystąpienia takich przypadków zredukowano o rząd wielkości do pomijalnie małego 0,5 promila dla próby losowej 20 tys faktur.

Analiza statystyczna wykazuje, że serwery w Data Center systemu ISOF mają duży zapas mocy obliczeniowych. Przykładowe zwiększenie ilości wystawianych w danym dniu faktur o 1 tys. wydłuża średni czas ich przetwarzania o zaledwie 0,5 sekundy. ISOF jest pierwszym na rynku systemem ERP w SaaS w którym prowadzi się zaawansowaną analizę statystyczną interakcyjności systemu i który dzięki technologii Client-Web-Server pracując w środowisku chmurowym oferuje pracę w systemie szybszą niż wiele rozwiązań Client-Server instalowanych lokalnie.

Dalszy etap modernizacji przewidziano na grudzień 2011 roku. Obejmie ona wprowadzenie najnowszych serwerów opartych o procesory AMD Opteron, które poprawią znacznie czasy przetwarzania po raz kolejny mimo, że już obecnie są zadowalające.

Więcej informacji na stronie http://www.isof.pl.

Źródło informacji: HEUTHES Sp. z o.o.

Data publikacji 29.11.2011, 10:00
Źródło informacji PAP