AC SA (35/2016) Wykaz akcjonariuszy posiadających co najmniej 5% liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu AC S.A. w dniu 05.12.2016 r.

05.12.2016, 14:12aktualizacja: 05.12.2016, 14:12

Raport bieżący 35/2016

AC S.A. z siedzibą w Białymstoku (dalej jako "Spółka") informuje, że akcjonariusze obecni na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Spółki (dalej jako "NWZ"), które odbyło się w dniu 05.12.2016 r., dysponowali łącznie 4.365.637 akcjami/głosami. Akcjonariuszami posiadającymi co najmniej 5% liczby głosów na NWZ w dniu 05.12.2016 r. byli:

1) WIM sp. z o.o. posiadająca 757.799 akcji/głosów, co stanowiło 17,36% liczby głosów na tym NWZ oraz 7,82% ogólnej liczby głosów,

2) Dariusz Kowalczyk posiadający 600.000 akcji/głosów, co stanowiło 13,74% liczby głosów na tym NWZ oraz 6,19% ogólnej liczby głosów,

3) Nationale Nederlanden Otwarty Fundusz Emerytalny posiadający 518.000 akcji/głosów, co stanowiło 11,865% liczby głosów na tym NWZ oraz 5,345% ogólnej liczby głosów,

4) Forum 51 FIZ posiadający 413.076 akcji/głosów, co stanowiło 9,46% liczby głosów na tym NWZ oraz 4,26% ogólnej liczby głosów,

5) Mateusz Żochowski posiadający 279.105 akcji/głosów, co stanowiło 6,39% liczby głosów na tym NWZ oraz 2,88% ogólnej liczby głosów,

6) Marta Wołoszyn-Tupalska posiadająca 233.058 akcji/głosów, co stanowiło 5,34% liczby głosów na tym NWZ oraz 2,405% ogólnej liczby głosów,

7) Robert Smolarczyk posiadający 220.066 akcji/głosów, co stanowiło 5,04% liczby głosów na tym NWZ oraz 2,27% ogólnej liczby głosów,

8) Kamila Wołoszyn-Moroz posiadająca 220.000 akcji/głosów, co stanowiło 5,04% liczby głosów na tym NWZ oraz 2,27% ogólnej liczby głosów,

9) Halina Gizela Mierzejewska posiadająca 219.191 akcji/głosów, co stanowiło 5,02% liczby głosów na tym NWZ oraz 2,26% ogólnej liczby głosów.

Ogólna liczba akcji wyemitowanych przez AC S.A. wynosi 9.691.305 i jest równa liczbie głosów wynikającej z tych akcji.

Podstawa prawna: art. 70 pkt 3 ustawy z dnia 29.07.2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz