ADIUVO INVESTMENTS SA Zawiadomienie o zmianie udziału w ogólnej liczbie głosów w Adiuvo Investments S.A.

03.02.2016, 21:48aktualizacja: 03.02.2016, 21:48

Raport bieżący 8/2016

Działając na podstawie art. 70 pkt 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Ustawa), Zarząd Adiuvo Investments S.A. (Spółka) informuje, że 3 lutego 2016 roku do Spółki wpłynęło zawiadomienie od Orenore sp. z o.o. sporządzone w trybie art. 69 ust. 1 Ustawy o następującej treści:

"Działając zgodnie z art. 69 ust. 1 w zw. z ust. 2 pkt 2 oraz art. 87 ust. 1 pkt 5 w związku art. 87 ust. 3 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych [Ustawa] Orenore sp. z o.o. (Orenore) w imieniu swoim oraz Morluk spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k. (Morluk) informuje o objęciu przez Orenore w dniu 29 stycznia 2016 r. 364.166 akcji serii D (Akcje serii D) Adiuvo Investments S.A. (Spółka). W związku z wydaniem w tym samym dniu Akcji serii D nastąpiło (zgodnie z art. 452 § 1 Kodeksu Spółek Handlowych) podwyższenie kapitału zakładowego Emitenta w ramach warunkowego podwyższenia kapitału oraz nabycie przez Orenore uprawnień wynikających z Akcji serii D.

Przed objęciem Akcji serii D łączny stan posiadania akcji Spółki przez Orenore oraz Morluk wynosił 5.826.660 akcji Spółki. Powyższa liczba akcji stanowiła 64,24% udział w kapitale zakładowym Spółki a akcje te uprawniały łącznie do 7.526.660 głosów co stanowiło 69,88% ogólnej liczby głosów, przy czym:

a. Orenore posiadała łącznie 5.221.340 akcji Spółki, co stanowiło 57,57% udział w kapitale zakładowym, uprawniających do 6.921.340 głosów, co stanowi 64,26% ogólnej liczby głosów, z czego:

i. 1.700.000 to akcje imienne uprzywilejowane co do głosu w ten sposób, że na każdą akcję przypadają 2 głosy, stanowiące 18,74% udział w kapitale zakładowym, uprawniające do 3.400.000 głosów, co stanowiło 31,57% ogólnej liczby głosów;

ii. 3.521.340 stanowiły akcje zwykłe na okaziciela, stanowiące 38,82% udział w kapitale zakładowym, uprawniające do 3.521.340 głosów, co stanowiło 32,70% ogólnej liczby głosów.

b. Morluk posiadał 605.320 akcji Spółki, co stanowiło 6,67% udział w kapitale zakładowym, uprawniających do 605.320 głosów, co stanowiło 5,62% ogólnej liczby głosów.

Po objęciu oraz wydaniu Akcji serii D Orenore oraz Morluk posiadają łącznie 6.190.826 akcji Spółki, co stanowi 65,62% udział w kapitale zakładowym a akcje te uprawniają łącznie do 7.890.826 głosów, co stanowi 70,87% ogólnej liczby głosów, przy czym:

a. Orenore posiada łącznie 5.585.506 akcji Spółki, co stanowi 59,20% udział w kapitale zakładowym, uprawniających do 7.285.506 głosów, co stanowi 65,43% ogólnej liczby głosów, z czego:

i. 1.700.000 to akcje imienne uprzywilejowane co do głosu w ten sposób, że na każdą akcję przypadają 2 głosy, stanowiące 18,02% udział w kapitale zakładowym, uprawniające do 3.400.000 głosów, co stanowi 30,54% ogólnej liczby głosów;

ii. 3.885.506 stanowią akcje zwykłe na okaziciela, dające 41,18% udział w kapitale zakładowym, uprawniające do 3.885.506 głosów, co stanowi 34,90% ogólnej liczby głosów.

b. Morluk posiada 605.320 akcji Spółki, co stanowi 6,42% udział w kapitale zakładowym, uprawniających do 605.320 głosów, co stanowi 5,44% ogólnej liczby głosów.

Jednocześnie Orenore informuje, iż jego podmioty zależne oraz podmioty zależne od Morluk nie posiadają akcji Spółki, jak również nie istnieją podmioty, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. c Ustawy."

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi zdz