Andersen Global kontynuuje ekspansję na kontynencie azjatyckim za sprawą kancelarii z Malezji

21.09.2021, 18:29aktualizacja: 21.09.2021, 18:31

SAN FRANCISCO--(BUSINESS WIRE)-- Andersen Global kontynuuje ekspansję w Azji, zawierając umowę z kancelarią Halim Hong & Quek Advocates & Solicitors (HHQ) z Malezji.

Powstała w 2000 r. kancelaria HHQ oferuje pełny zakres usług prawnych, obejmujący polubowne rozstrzyganie sporów, finanse i bankowość, prawo korporacyjne oraz fuzje i przejęcia, prawo energetyczne i infrastrukturalne, prawo procesowe, prawo nieruchomości i budowlane. Kancelaria posiadająca oddziały w Kuala Lumpur, Johorze i Penangu świadczy usługi na rzecz różnorodnych przedsiębiorstw krajowych i międzynarodowych, a także osób prywatnych o najwyższych dochodach i inwestorów zagranicznych.

„Naszym celem jest tworzenie możliwości dla osób indywidualnych i przedsiębiorstw dzięki usługom prawnym wywierającym pozytywny wpływ na społeczeństwo - powiedział wspólnik zarządzający Dato’ Quek Ngee Meng. - Zatrudniamy osoby, które dążą do doskonałości i które charakteryzuje pozytywne nastawienie. Zespół kancelarii z zaangażowaniem inwestuje w pracowników, aby mogli oni dostarczać klientom wyjątkowe usługi i rozwiązania. Współpraca z Andersen Global przyczyni się do rozwoju naszej platformy i zdolności do dostarczania spójnych, zintegrowanych rozwiązań kwestii prawnych i podatkowych klientom krajowym i zagranicznym na całym świecie”.

Mark Vorsatz, przewodniczący Andersen Global i dyrektor generalny Andersen, dodał:

„Wiedza kulturowa i bogate doświadczenie HHQ na rynkach regionalnych stanowi bezpośrednią korzyść dla naszych klientów i pracowników w kontekście rosnącego popytu w regionie. Malezja jest ważnym nowym elementem naszej globalnej platformy, a zaangażowanie kancelarii na rzecz dobrego przywództwa i najwyższej jakości usług ułatwia sprostanie potrzebom klientów na najważniejszych rynkach globalnych”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie skupia ponad 8 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w ponad 301 lokalizacjach.

Wersja źródłowa dostępna na stronie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210921005423/en/.

Źródło: Andersen Global

KONTAKT: