Andersen Global ogłasza zwiększenie zasięgu w Afryce dzięki współpracy z Tadesse Kiros Law Office

02.10.2018, 18:39aktualizacja: 02.10.2018, 18:39

SAN FRANCISCO - (BUSINESS WIRE) - Firma Andersen Global ogłosiła zwiększenie swojego zasięgu na terytorium Afryki dzięki nawiązaniu współpracy z Tadesse Kiros Law Office, jedną z największych kancelarii prawniczych w Etiopii. Partnerstwo z Tadesse Kiros przyczyni się do wzmocnienia obecności Andersen Global w Afryce, a Etiopia, jako ósmy kraj na tym kontynencie, dołączy do grona państw, w których ta międzynarodowa organizacja ma swoją siedzibę.

Założyciel i partner zarządzający kancelarii, Tadesse Kiros, powiedział: „Chętnie podejmiemy się świadczenia połączonych usług podatkowo-prawnych niezależnych od lokalizacji geograficznej, jako że współpraca ta wzmocni nasz potencjał na arenie międzynarodowej i otworzy przed nami możliwości ekspansji na nowe rynki”.

Tadesse Kiros Law Office, założone w 1996 r., plasuje się w czołówce podmiotów oferujących obsługę prawną pod względem zasięgu i rodzaju usług. Kancelaria doradza klientom z kraju i zagranicy w sprawach z zakresu rozmaitych dziedzin prawa, takich jak inwestycje, wymiana handlowa czy umowy i transakcje handlowe. Tadesse Kiros Law Office specjalizuje się w fuzjach i przejęciach, energetyce i infrastrukturze, partnerstwach publiczno-prywatnych, bankowości i finansach, prawie spółek, własności intelektualnej, prawie górniczym, podatkowym, prawie pracy oraz przepisach środowiskowych.

Mark Vorsatz, globalny prezes i dyrektor naczelny Andersen Tax LLC, powiedział: “Tadesse pełnił kiedyś funkcję zastępcy prezesa sądu najwyższego Etiopii. Przyjemnością będzie praca z nim i jego zespołem złożonym z myślących podobnie osób, które podzielają nasze wartości transparentności, misyjności i efektywnego zarządzania. Współpraca z Tadesse Kiros Law Office, jedną z najbardziej prestiżowych kancelarii w Etiopii, wzmacnia naszą firmę i wpisuje się w całościową strategię rozwoju na terytorium Afryki”.

Andersen Global to międzynarodowa organizacja zrzeszająca niezależne spółki, które na całym świecie zatrudniają specjalistów z zakresu podatków i prawa. Obecnie Andersen Global, założone w 2013 r. przez amerykańską spółkę członkowską Andersen Tax LLC, dysponuje na całym świecie ponad 3500 specjalistami, a za pośrednictwem spółek członkowskich i współpracujących jest obecne w ponad 118 lokalizacjach.

Wersja źródłowa informacji dostępna jest w serwisie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20181002005037/en/

Źródło: Andersen Tax

KONTAKT: