Andersen Global rozpoczyna ekspansję na amerykańskich Wyspach Dziewiczych

06.10.2020, 18:59aktualizacja: 06.10.2020, 18:59

SAN FRANCISCO--(BUSINESS WIRE)-- W ramach swojej ekspansji na Karaibach organizacja Andersen Global poinformowała o wejściu na rynek amerykańskich Wysp Dziewiczych (USVI) dzięki zawarciu umowy o współpracy z kancelarią Marjorie Rawls Roberts, P.C., tym samym zwiększając swój zasięg w regionie.

Założona w roku 1999 kancelaria Marjorie Rawls Roberts, P.C. posiada ponad 20 lat doświadczenia w reprezentowaniu przedsiębiorstw i osób prywatnych w transakcjach handlowych i sprawach podatkowych dotyczących prawa międzynarodowego, amerykańskiego i obowiązującego na amerykańskich Wyspach Dziewiczych, a także w zakresie prywatnej praktyki, powiernictwa i masy majątkowej, planowanych rozwiązań gospodarczych i doradztwa, nieruchomości i sporów podatkowych. Prawnicy kancelarii obsługują wielu klientów krajowych i zagranicznych, wśród których znajdują się hotele i przedsiębiorstwa turystyczne, firmy usługowe, firmy typu "family office", przedsiębiorstwa technologiczne oraz rafinerie. Kancelarią zarządza jej założycielka i wspólniczka zarządzająca Marjorie (Jorie) Rawls Roberts. Jorie była wcześniej powiązana z kancelarią Gibson, Dunn & Crutcher, pracując w biurach w Londynie i Waszyngtonie, i pełniła funkcję doradcy prawnego urzędu ds. polityki podatkowej (Office of Tax Policy) przy Departamencie Skarbu Stanów Zjednoczonych, głównego doradcy Urzędu Skarbowego Wysp Dziewiczych oraz doradcy generalnego firmy zajmującej się zarządzaniem funduszami hedgingowymi.

„Nasz zespół bardzo się cieszy z płynnej integracji z kancelariami członkowskimi i współpracującymi Andersen Global oraz nawiązania relacji zawodowych opartych o wspólne wartości w zakresie odpowiedniego zarządzania i transparentności – powiedziała Jorie. - Dzięki nawiązanej współpracy nasi klienci uzyskają dostęp do najlepszych specjalistów w dziedzinie podatków i przepisów prawnych z całego świata. Oprócz tego szersze grono odbiorców będzie mogło się dowiedzieć o ciekawych możliwościach inwestycyjnych dostępnych na terytorium amerykańskich Wysp Dziewiczych".

„Jako osoba, która pracowała dla renomowanej kancelarii w Waszyngtonie oraz przez trzy lata pełniła rolę doradcy prawnego Departamentu Skarbowego Stanów Zjednoczonych, Jorie dysponuje niesamowitymi możliwościami – powiedział Mark Vorsatz, przewodniczący Andersen Global i dyrektor generalny Andersen. - Amerykańskie Wyspy Dziewicze oferują unikalne dla naszej organizacji możliwości i dodatkowo wzmacniają naszą pozycję w zakresie kompleksowej obsługi klientów międzynarodowych. Pozyskanie kancelarii z terytorium amerykańskich Wysp Dziewiczych wpisuje się w naszą ogólną strategię ekspansji na terytorium Karaibów i pozwala nam oferować swoim klientom niezależne usługi podatkowe i prawne wysokiej jakości".

Andersen Global to międzynarodowe stowarzyszenie zrzeszające odrębne pod względem prawnym, niezależne kancelarie członkowskie zatrudniające specjalistów podatkowych i prawników z całego świata. Utworzona w 2013 roku przez amerykańską firmę członkowską Andersen Tax LLC, Andersen Global skupia obecnie ponad 6 tys. specjalistów z całego świata, a dzięki swoim kancelariom członkowskim i współpracującym jest obecne w ponad 205 miejscach na świecie.

Wersja źródłowa komunikatu w serwisie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20201006005453/en/

Źródło: Andersen Global

KONTAKT: