Andersen Global rozpoczyna ekspansję na Bermudach

02.03.2021, 16:58aktualizacja: 02.03.2021, 17:03

SAN FRANCISCO--(BUSINESS WIRE)-- Andersen Global wchodzi na rynek bermudzki dzięki zawarciu umowy o współpracy z kancelarią Alexanders, Barristers & Attorneys z siedzibą w Hamilton, tym samym poszerzając zasięg swojej ogólnoświatowej platformy.

Działalność kancelarii Alexanders, Barristers & Attorneys, założonej w roku 2005, skupia się przede wszystkim na prawie przedsiębiorstw i prawie powierniczym. Kancelaria świadczy usługi klientom biznesowym i zamożnym klientom indywidualnym, co stanowi uzupełnienie praktyki kancelarii członkowskich ze Stanów Zjednoczonych oraz możliwości globalnej organizacji w zakresie wychodzenia naprzeciw międzynarodowym potrzebom klientów na terytorium Australii, Kanady, Afryki, Wielkiej Brytanii i na całym świecie poprzez kancelarie członkowskie i współpracujące. Ponadto kancelaria specjalizuje się w rejestracji i prawie własności intelektualnej, tworzeniu i prawie funduszy inwestycyjnych, tworzeniu i prawie przedsiębiorstw ubezpieczeniowych oraz prawie morskim.

„Naszym najważniejszym priorytetem jest oferowanie naszym klientom na miejscu i zagranicą najlepszych w swojej klasie rozwiązań, a nasze możliwości w tym zakresie są i w dalszym ciągu będą jednym z głównych motorów napędowych naszego sukcesu – powiedział James Watlington, założyciel i kierownik kancelarii. - Współpraca z Andersen Global wpisuje się w nasze zaangażowanie w sprawy klientów i zdolność świadczenia spójnych usług na całym świecie. Nasze połączone zasoby i wspólny nacisk na odpowiednie zarządzanie stanowią solidny fundament dla rozwoju tego opartego na synergii stosunku pracy z kancelariami członkowskimi i współpracującymi Andersen Global”.

„Zespół kancelarii składa się z liderów branży o ogromnej wiedzy i doświadczeniu na tym ważnym rynku – powiedział Mark Vorsatz, przewodniczący i dyrektor generalny Andersen Global. - Oferowany przez nich szeroki wachlarz usług i nacisk na obsługę klienta na najwyższym poziomie stanowią uzupełnienie naszej globalnej platformy. Nasza współpraca na Bermudach to kolejny ważny krok w ramach realizacji naszej strategii ekspansji w kierunku zapewnienia pełnego zasięgu i kompleksowych rozwiązań dla naszych klientów na całym świecie”.

Andersen Global to międzynarodowe stowarzyszenie zrzeszające odrębne pod względem prawnym, niezależne kancelarie członkowskie zatrudniające specjalistów podatkowych i prawników z całego świata. Utworzona w 2013 roku przez amerykańską firmę członkowską Andersen Tax LLC, Andersen Global skupia obecnie ponad 7 tys. specjalistów z całego świata, a dzięki swoim kancelariom członkowskim i współpracującym jest obecne w ponad 256 miejscach na świecie.

Wersja źródłowa komunikatu w serwisie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210302005011/en/

Źródło: Andersen Global

KONTAKT: