Andersen Global rozszerza swoją działalność w Afryce, nawiązując współpracę z kancelarią iSHARA z Tanzanii

12.04.2022, 16:32aktualizacja: 12.04.2022, 16:34

SAN FRANCISCO--(BUSINESS WIRE)-- Andersen Global zwiększa swój zasięg w Afryce poprzez zawarcie umowy o współpracy z kancelarią ISHARA Consulting Limited (iSHARA) świadczącą usługi doradztwa podatkowego i biznesowego w Tanzanii.

Kancelaria iSHARA założona w 2012 roku i kierowana wspólnie przez Olive’a Mosha i Isaaca Saburiego specjalizuje się w świadczeniu kompleksowych usług w zakresie zgodności z przepisami podatkowymi i doradztwa, restrukturyzacji, księgowości oraz wielu innych usług podatkowych i księgowych. Zespół złożony z ponad 20 profesjonalistów działa w Dar es Salaam oraz współpracuje z lokalnymi i międzynarodowymi klientami, wskazując źródła złożonych problemów podatkowych i zapewniając najlepsze rozwiązania w swojej klasie.

„Wykorzystujemy dogłębną wiedzę rynkową i praktyczną, aby rozwiązywać kluczowe problemy, z jakimi mierzą się nasi klienci na szczeblu lokalnym i międzynarodowym ‒ powiedział dyrektor Olive Mosha. - Współpraca z Andersen Global pozwala nam zwiększyć zasoby kancelarii i funkcjonować w nieustannie zmieniającym się środowisku biznesowym, aby dostarczać zintegrowane rozwiązania na całym świecie”.

„Zdolności kancelarii iSHARA uzupełniają naszą platformę rynkową. Ponadto jej dążenia do stworzenia kancelarii, która zapewnia najlepsze w swojej klasie i świadczone w sposób płynny usługi, są zgodne z wizją naszej organizacji ‒ powiedział Mark Vorsatz, prezes Andersen Global i dyrektor generalny Andersen. - Nawiązanie współpracy z tą kancelarią jest dla nas ważne w kontekście kontynuowania naszych działań w regionie i zapewniania klientom szerokiego i opartego na synergii zakresu usług na całym świecie”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem prawnie odrębnych, niezależnych kancelarii członkowskich prowadzonych przez specjalistów podatkowych i prawników na całym świecie. Od czasu jego założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie skupia ponad 10 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w przeszło 337 miejscach.

Wersja źródłowa na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220412005143/en/

Źródło: Andersen Global

KONTAKT: