Andersen Global rozszerza swoją działalność w Hamburgu

07.06.2019, 10:50aktualizacja: 07.06.2019, 10:50

Kancelaria Kolaschnik Partner dołączy do Andersen Tax & Legal w Niemczech.

SAN FRANCISCO--(BUSINESS WIRE)-- Andersen Global kontynuuje ekspansję w Niemczech, ogłaszając, że kancelaria Kolaschnik Partner Rechtsanwälte, która specjalizuje się w prawie spółek oraz prawie handlowym, mająca siedzibę w Hamburgu, połączy siły z Andersen Tax & Legal w Niemczech. Będzie to pierwsza filia Andersen Global w Hamburgu, a zarazem ósma na terenie całych Niemiec.

Kancelaria Kolaschnik Partner powstała w Hamburgu w 2005 r. Pracami kancelarii kierują partnerzy Alexander Jehn i dr Albrecht Nehls, zaś kwestiami administracyjnymi kieruje partner Helge Kolaschnik. Kancelaria zatrudnia prawników, którzy świadczą usługi na rzecz spółek zarządzanych przez właścicieli oraz spółek inwestycyjnych. Kolaschnik Partner świadczy usługi w zakresie prawa spółek i restrukturyzacji, fuzji i przejęć, prawa handlowego i umów, zarządzania przedsiębiorstwami i finansami, planowania długofalowego i planowania majątków, prywatności, IT oraz własności intelektualnej, prawa pracy, nieruchomości, pełnomocnictwa procesowego oraz mediacji.

„Łącząc naszą praktykę z Andersen Tax & Legal, mamy teraz lepszą pozycję, aby pomagać naszym klientom zagranicznym w przeprowadzaniu większych transakcji oraz przy problemach wykraczających poza granice jednego kraju. Od dawna postrzegamy obsługę klienta jako oferowanie całościowych rozwiązań, co dobrze współgra z tym, na czym od lat skupia się cel zespołu Andersen Global – dostarczanie swoim klientom najlepszych w swojej klasie, kompleksowych rozwiązań” – powiedział Helge Kolaschnik.

„Bardzo cieszymy się na współpracę z kolegami z Hamburga – powiedział dr Stefan Kraus, partner zarządzający Andersen Tax & Legal w Niemczech. - Wraz z Helge Kolaschnikiem i Alexandrem Jehnem, którzy pracowali w Arthur Andersen, jak i innymi nowymi kolegami, dzielimy wspólną kulturę i cel – dalsze rozwijanie kancelarii w Hamburgu, zwłaszcza w zakresie usług podatkowych”.

„Hamburg jest ważnym ośrodkiem gospodarczym na rynku niemieckim, a dodanie kolejnej lokalizacji w regionie pozwoli nam rozszerzyć nasze obecne możliwości na całym świecie. Helge i jego zespół to grupa profesjonalistów, na których można polegać i których łączą podobne przekonania i chęć świadczenia najlepszych i najwyższej klasy usług” - powiedział Mark Vorsatz, prezes Andersen Global i dyrektor generalny Andersen Tax.

Andersen Global (https://www.andersen.com/) jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawno-podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. przez amerykańską firmę członkowską Andersen Tax LLC stowarzyszenie Andersen Global obecnie skupia przeszło 4 500 specjalistów na całym świecie w ponad 144 lokalizacjach poprzez kancelarie członkowskie i współpracujące.

Wersja źródłowa komunikatu jest dostępna na stronie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190606005008/en/

Źródło: Andersen Tax

KONTAKT: