Andersen Global zawiera umowę współpracy z kancelarią prawną w Bahrajnie

22.02.2022, 16:34aktualizacja: 22.02.2022, 16:36

SAN FRANCISCO – (BUSINESS WIRE) – Andersen Global poszerza zasięg swojej oferty w regionie Bliskiego Wschodu, nawiązując współpracę z Almoayed Chambers Consultancy w Bahrajnie.

Almoayed Chambers Consultancy to działająca w modelu butikowym kancelaria prawna specjalizująca się w umowach handlowych pomiędzy podmiotami gospodarczymi, inwestycjach (fuzje i przejęcia, spółki joint venture), prawie pracy oraz doradztwie w zakresie wszelkich aspektów prawa Bahrajnu. Kancelaria świadczy obsługę prawną międzynarodowych i lokalnych firm, instytucji i inwestorów oraz osób dysponujących majątkiem przekraczającym milion dolarów.

„Nawiązanie współpracy z Andersen Global stanowi wyraz naszego zaangażowania w sprawną obsługę klientów poprzez dostarczanie im kompleksowych, zintegrowanych i ponadgranicznych rozwiązań – powiedziała prezeska kancelarii Maria Liasides. - W obliczu szerszych i bardziej złożonych wyzwań będziemy mogli wzmocnić nasz potencjał i zwiększyć zasoby, aby wyjść naprzeciw lokalnym i międzynarodowym potrzebom naszych klientów”.

Jak dodał Mark Vorsatz – prezes Andersen Global i dyrektor generalny Andersen: „Kancelaria Almoayed Chambers Consultancy cały czas rozwija się i buduje swoją reputację na rynku. Jej rozległe i wszechstronne doświadczenie stanowić będzie atut dla zespołu Andersen w regionie Bliskiego Wschodu. Wniesione przez nią nowe możliwości w połączeniu z usługami oferowanymi przez inną kancelarię w Bahrajnie, z którą już współpracujemy, pozwolą na stworzenie syngeristycznej oferty dla klientów prowadzących działalność na terenie Bahrajnu i regionu Bliskiego Wschodu”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem prawnie odrębnych, niezależnych kancelarii członkowskich prowadzonych przez specjalistów podatkowych i prawników na całym świecie. Od czasu jego założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie skupia ponad 9 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w przeszło 328 miejscach.

Wersja źródłowa na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220222005397/en/

Źródło: Andersen Global

KONTAKT: