Andersen Global zaznacza obecność w Bangladeszu, nawiązując współpracę z tamtejszą kancelarią ACE Advisory

01.03.2022, 16:52aktualizacja: 01.03.2022, 16:54

SAN FRANCISCO--(BUSINESS WIRE)-- Andersen Global poszerza swój zasięg geograficzny w Azji, nawiązując umowę współpracy z działającą w Bangladeszu specjalistyczną kancelarią doradczą ACE Advisory.

ACE Advisory została założona w 2012 r. przez wspólników Montakima Ahmeda i Seezana M. Choudhury'ego. Zespół ACE Advisory, który tworzy dwóch wspólników i 45 specjalistów, obsługuje klientów miejscowych i zagranicznych. Kancelaria posiada biuro w centrum Dhaki i świadczy ogólne usługi doradcze, usługi sekretarskie dla firm oraz specjalistyczne usługi zewnętrzne w obszarach księgowości, podatków, płac, zgodności z przepisami, restrukturyzacji oraz fuzji i przejęć.

„Zależy nam na sprawnej obsłudze klientów miejscowych i lokalnych z zastosowaniem rozwiązań najwyższej klasy – powiedział Montakim. - Współpraca z Andersen Global nie tylko wzmocni nasz potencjał w zakresie dostarczania klientom zintegrowanych, kompleksowych rozwiązań w różnych jurysdykcjach, ale również sprawi, że rozwój firmy przyspieszy dzięki większemu zapleczu i jeszcze sprawniejszemu zarządzaniu”.

Jak dodał Mark Vorsatz, prezes Andersen Global i dyrektor generalny Andersen: „Bangladesz to kolejny rynek o kluczowym znaczeniu dla naszej strategii w Azji. Kraj stał się kluczowym punktem wejścia na rynek dla Indii, inwestorów amerykańskich i europejskich, a wiedza branżowa ACE Advisory oraz jej doskonała znajomość lokalnych uwarunkowań wzmacniają naszą obecność w regionie, przyczyniając się do zwiększenia naszej konkurencyjności”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem prawnie odrębnych, niezależnych kancelarii członkowskich prowadzonych przez specjalistów podatkowych i prawników na całym świecie. Od czasu jego założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie skupia ponad 9 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w przeszło 331 miejscach.

Wersja źródłowa na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220301005129/en/

Źródło: Andersen Global

KONTAKT: