Andersen Global zwiększa swój zasięg w Saint Kitts i Nevis

29.10.2020, 15:59aktualizacja: 29.10.2020, 16:01

SAN FRANCISCO--(BUSINESS WIRE)-- Andersen Global kontynuuje ekspansję w regionie Karaibów, zwiększając swoją obecność w Saint Kitts i Nevis dzięki zawarciu umowy o współpracy z firmą rachunkową Lanns-Monish & Associates świadczącą kompleksowe usługi.

Założoną w 1991 r. firmą, która ma siedzibę w Basseterre, kieruje jej założycielka i dyrektor kancelarii Marcella Lanns-Monish. Jej dziesięcioosobowy zespół świadczy usługi podatkowe i rachunkowe na rzecz klientów krajowych i międzynarodowych. W ofercie firmy znajduje się: doradztwo biznesowe, restrukturyzacja przedsiębiorstw oraz doradztwo podatkowe, kadrowo-płacowe i związane z zarządzaniem ryzykiem. Ponadto firma świadczy usługi na rzecz podmiotów z różnych branż, takich jak hotelarstwo, turystyka, przetwórstwo produkcyjne i sektor publiczny.

„Zaangażowanie i odpowiedzialne podejście naszych pracowników w kwestii świadczenia najwyższej jakości usług pomogły nam stać się liderami na obszarach naszej działalności – powiedziała Marcella Lanns-Monish. - Dzięki nawiązanej współpracy wyniesiemy obsługę klienta na wyższy poziom i zwiększymy zasięg naszych usług. Cieszymy się, że będziemy pracować ramię w ramię z lokalnymi i międzynarodowymi firmami członkowskimi i współpracującymi z Andersen Global”.

Mark Vorsatz, prezes i dyrektor generalny Andersen Global, dodał: „W szybkim tempie podbijamy rynek karaibski dzięki stojącym na naprawdę wysokim poziomie firmom podatkowym i prawnym. W kontekście dalszej ekspansji w tym regionie, poprzez nawiązywanie współpracy z osobami o podobnym sposobie myślenia, zwiększamy nasze zdolności płynnego świadczenia usług na całym świecie. Dzięki współpracy z panią dyrektor Lanns-Monish oraz firmą prawną HazelAlleyne objęliśmy swoim zasięgiem całą Federację Saint Kitts i Nevis, co stanowi kolejne kluczowe ogniwo w procesie ekspansji Andersen Global w tym regionie”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie skupia ponad 6 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w ponad 211 lokalizacjach.

Wersja źródłowa dostępna na stronie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20201029005403/en/

Źródło: Andersen Global

KONTAKT: