ATLANTIS SA stanowisko zarządu w sprawie uchwał podjętych przez NWZ w dniu 30.10.2014r.

31.10.2014, 00:01aktualizacja: 31.10.2014, 00:01

Raport bieżący 68/2014

Zarząd ATLANTIS S.A. z siedzibą w Płocku, niniejszym wobec treści podjętych przez Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie z dnia 30.10.2014r. uchwał opublikowanych raportem bieżącym nr 66/2014 niniejszym prezentuje swoje stanowisko odnośnie możliwości realizacji przez Spółkę przyjętego przez akcjonariuszy programu skupu akcji własnych Spółki.

Zarząd informuje, że w jego ocenie realizacja przez Spółkę programu skupu akcji własnych na zasadach i warunkach określonych w uchwale nr 6 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia z dnia 30.10.2014r. uwzględniając aktualną kondycję finansową Spółki jest możliwa w całości.

Zarząd nadto informuje, że na realizację programu skupu akcji własnych planuje częściowo przeznaczyć środki pozyskane ze sprzedaży udziałów w spółce IFEA Sp. z o.o. w Płocku o czym Zarząd Emitenta informował raportem bieżącym nr 55/2014 z dnia 25.09.2014r. korygowanego raportem bieżącym nr 64/2014 z dnia 30.10.2014r.

Zarząd Emitenta nie przewiduje trudności z uzyskaniem pełnego zaspokojenia wierzytelności Spółki wobec IFEA Sp. z o.o. ze względu na uzyskane należytego zabezpieczenia tej wierzytelności o czym Spółka informowała raportem bieżącym nr 63/2014r.

Zarząd Emitenta jest zdania, że realizacja programu skupu akcji własnych Spółki nie będzie wpływała na bieżącą działalność Spółki .

Więcej na: biznes.pap.pl

kom espi abs/