Bezpieczne, niezawodne oraz wydajne - XCMG Machinery prezentuje ofertę podnośników budowlanych podczas targów APEX 2023

19.06.2023, 17:56aktualizacja: 19.06.2023, 18:01

PR Newswire

MAASTRICHT, Holandia, 19 czerwca 2023 r. /PRNewswire/ -- firma XCMG Machinery („XCMG”, SHE:000425) bierze udział w odbywających się w holenderskim Maastricht targach APEX 2023, podczas których prezentuje sześć podnośników nożycowo-widłowych oraz trzy podnośniki wysięgnikowe. Organizatorem odbywających się co trzy lata targów jest KHL Group - największy na świecie wydawca m.in. portali i magazynów poświęconych branży budowlanej.

Podnośniki budowlane muszą obecnie charakteryzować się większym udźwigiem i wyższą elastycznością z uwagi na coraz szersze spektrum ich zastosowań w robotach budowlanych. Podczas targów firma XCMG pochwaliła się podnośnikami wysięgnikowymi XGS28ACK i XGS40E, które wyróżniają się mocnym napędem, nieprzeciętnymi właściwościami funkcjonalnymi, wysoką wydajnością oraz komfortową obsługą, odpowiadając na zapotrzebowanie rynku w tych aspektach.

Pierwszy z nich cechuje się maksymalną wysokością roboczą 28,8 m, udźwigiem 460 kg oraz zdolnością pokonywania wzniesień na poziomie 45%. Zasilany jest baterią litową, która wykazuje większą wytrzymałość w porównaniu do tradycyjnych baterii ołowiowych. Dzięki trzyczęściowej konstrukcji ramienia teleskopowego i wieżowego z wysięgnikiem pomocniczym urządzenie może przemieszczać się nad przeszkodami, natomiast podwójny system kontroli obciążenia pozwala na automatyczną regulację zasięgu roboczego w zależności od obciążenia. Model XGS28ACK ma szerokie spektrum zastosowania w branży budowlanej - sprawdza się w podczas budowy budynków, mostów, konstrukcji stalowych i instalacji przemysłowych.

„Doskonałe właściwości funkcjonalne to zasługa wiodących na rynku rozwiązań XCMG w obszarze inteligentnej produkcji, stworzonych poprzez pogłębioną integrację informatyzacji i industrializacji przy zagwarantowaniu najwyższej jakości technologii produkcji” - powiedział Yang Dongsheng, prezes XCMG.

Zrównoważony rozwój stał się globalnym priorytetem - również dla XCMG, która zobowiązała się do realizacji „dwutorowej” redukcji emisji CO2, przyspieszając w tym celu prace nad elektryfikacją podnośników budowlanych poprzez rozwiązania łączące m.in. technologie internetu rzeczy, big data oraz internet przemysłowy z myślą o ekologicznym, scyfryzowanym i inteligentnym rozwoju.

Podczas targów APEX 2023 miała też miejsce premiera XG1823ERT - elektrycznego podnośnika nożycowo-widłowego przeznaczonego na rynek europejski. Kompaktowa konstrukcja, bardzo duży udźwig, długa żywotność baterii oraz zrównoważony design sprawiają, że jest to godne zaufania i ekologiczne rozwiązanie sprawdzające się w różnych scenariuszach zastosowania - w tym w pracach montażowych z dużym obciążeniem, w szczególności związanych z ochroną przeciwogniową, wentylacją, oświetleniem, oszkleniem, ścianami osłonowymi czy remontem ścian.

„W przyszłości XCMG zamierza skupić się na badaniach i rozwoju w obszarze inteligentnych urządzeń elektrycznych, jednocześnie zwiększając swój udział w rynkach zagranicznych poprzez ofertę produktów cechujących się wysokim poziomem zaawansowania i trwałości” - powiedział Yang.

Więcej informacji można znaleźć na stronie www.encora.com.

Źródło: XCMG Machinery

Zdjęcie - https://mma.prnewswire.com/media/2104645/XCMG_Machinery_Highlights_Its_Aerial_Work_Platform_Equipment_Products_Solutions.jpg

KONTAKT:
Wang Lin