Budki telefoniczne i akustyczne dedykowane biurom. Jak w praktyce wygląda ich użytkowanie

05.09.2023, 11:46aktualizacja: 05.09.2023, 15:20

hushoffice.com/pl
We współczesnych hybrydowych biurach z przestrzenią otwartą i współdzielonymi stanowiskami pracy na znaczeniu zyskują rozwiązania, które pomagają zapewnić wyciszenie i lepszą koncentrację podczas określonego typu zadań. Wielu pracodawców zdecydowało się na wprowadzenie budek telefonicznych i kabin akustycznych, aby poprawić komfort pracy i zachęcić pracowników do powrotu do biura. Dowiedz się, jak w praktyce wygląda korzystanie z nich, jakie korzyści przynoszą dla zatrudnionych i organizacji. W artykule przyjrzymy się bliżej tym innowacyjnym konstrukcjom.

Nowoczesne kabiny akustyczne i budki telefoniczne – rozwiązanie dla każdej wielkości firmy

Nowoczesne kabiny akustyczne i budki telefoniczne Hushoffice to doskonałe rozwiązanie dla firm każdej wielkości, pragnących zapewnić swoim pracownikom komfort pracy i lepszą komunikację. Niezależnie od tego, czy prowadzisz małą firmę, czy zarządzasz dużą korporacją, te innowacyjne boksy biurowe zapewnią ciszę i spokój niezbędne do skupienia się na zadaniach lub prowadzenia ważnych rozmów telefonicznych. Dostępne są w kilku rozmiarach, dzięki czemu stanowią uniwersalne i estetyczne rozwiązanie dla każdej przestrzeni. Kabina akustyczna hushHybrid (https://hushoffice.com/pl/product/hushhybrid/) ma mniej niż metr głębokości, więc zmieści się nawet w biurze, gdzie każdy metr ma znaczenie.

Budki telefoniczne – wygodne podczas częstych rozmów handlowych

Prywatność mowy w zasadzie nie istnieje w przestrzeniach wspólnych, dlatego pracownik odbierając telefon w otwartym biurze, może mieć wrażenie, że jego rozmowa jest podsłuchiwana. Budka telefoniczna hushPhone (https://hushoffice.com/pl/product/hushphone/) została zaprojektowana tak, aby zapewniała komfort podczas częstych rozmów telefonicznych. Jest wygodna i nieskomplikowana w obsłudze – zaraz po wejściu do niej uruchamia się światło i wentylacja. Izolacja akustyczna stwarza idealne warunki do prowadzenia poufnych rozmów handlowych przy maksymalnym stopniu koncentracji. Pracownik nie musi się martwić, że coś rozproszy jego uwagę, niedosłyszy rozmówcy lub będą mu przeszkadzać odgłosy dobiegające z biurka obok.

Budka hushPhone zapewnia doskonałe warunki nawet dla trudnych negocjacji. Wewnątrz znajduje się ergonomiczny podłokietnik oraz składany stolik, na którym można umieścić laptop, aby mieć podgląd do ważnych informacji w trakcie rozmowy. Kabina telefoniczna ułatwia komunikację z klientami, ale także przyczynia się do osiągania lepszych wyników handlowych, dzięki możliwości prowadzenia spokojnych i długotrwałych negocjacji w komfortowych warunkach.

hushoffice.com/pl

Kabiny akustyczne do pracy indywidualnej i zespołowej

W hybrydowych biurach rzadkością są spotkania, w których uczestniczą więcej niż 4 osoby, co oznacza, że duże sale konferencyjne przestają być potrzebne lub są wykorzystywane nieefektywnie. Na znaczeniu zyskują natomiast wielofunkcyjne kabiny akustyczne, w których można przeprowadzić wideokonferencję lub spotkanie w mniejszym gronie. Boksy biurowe to doskonałe rozwiązania zarówno do pracy indywidualnej w skupieniu, jak i zespołowej. Dzięki swoim właściwościom izolacyjnym te nowoczesne konstrukcje skutecznie tłumią hałas zewnętrzny (do wnętrza przenika dźwięk o natężeniu 40 decybeli), pozwalając pracownikom na koncentrację się na zadaniach i dyskusjach bez zakłóceń. Kabiny akustyczne są dostępne w różnych rozmiarach, aby dostosować się do potrzeb zarówno pojedynczych osób, jak i całych zespołów.

Prywatność, ale nie całkowita izolacja

Kabiny akustyczne stanowią idealne rozwiązanie dla tych, którzy poszukują zarówno prywatności, jak i możliwości pozostania w kontakcie z otoczeniem biurowym. Choć oferują wysoką efektywność izolacji akustycznej, pozwalając na prowadzenie rozmów i skupienie się na pracy bez zakłóceń, nie powodują całkowitej separacji od reszty zespołu. Dzięki zastosowaniu przeszklonych ścian czy drzwi, budki są zaskakująco przestronne. Pracownicy mogą widzieć się nawzajem, a osoba w środku nie czuje się klaustrofobicznie.

Higieniczne środowisko pracy – w kabinie akustycznej nie jest duszno

Kabiny akustyczne posiadają wydajny system wentylacji (od 100 m³/h do 140 m³/h), uruchamiany przez załączenie się czujnika ruchu i regulowany manualnie. Umożliwia utrzymanie stałego przepływu powietrza, zapobiegając gromadzeniu się ciepła i wilgoci. Budki zapewniają komfortowe warunki pracy, niezależnie od tego, czy osoba pracuje sama, czy wspólnie z kolegami.

Ergonomiczne wyposażenie – przestrzeń do każdej pracy

Budki akustyczne z linii Hushoffice oferują różnorodne elementy wyposażenia, które są starannie dobrane, tak aby odpowiadały na potrzeby użytkowników i umożliwiały pracę w optymalnych warunkach. Kabiny biurowe w zależności od przeznaczenia wyposażone są w kanapy, stoliki konferencyjne lub regulowane biurka, które pomagają w utrzymaniu prawidłowej postawy ciała i minimalizują ryzyko wystąpienia problemów zdrowotnych. Wchodząc do kabiny pracownik zyskuje niezależną przestrzeń zasilaną prądem, która zapewnia idealne warunki do wideokonferencji lub spotkania w mniejszym gronie.

Więcej na: https://hushoffice.com/pl

Źródło informacji: Hushoffice.com/pl