Cambium Networks rozszerza zasięg swojej strategii "Łączymy niepołączone" na Europę Wschodnią

10.05.2017, 13:32aktualizacja: 10.05.2017, 13:32

LONDYN, 10 maja 2017/PRNewswire/ - Spółka Cambium Networks - czołowy, globalny dostawca rozwiązań w zakresie szerokopasmowej łączności bezprzewodowej - ogłosiła dzisiaj swoje plany związane z wprowadzeniem w Europie Wschodniej strategii "Connecting the Unconnected" ("Łączymy niepołączone") pod kierownictwem nowo wybranego starszego dyrektora ds. sprzedaży w Europie, Alessia Murroniego.

Tysiące istniejących sieci zostało już zmodernizowanych poprzez wprowadzenie najlepszych w branży rozwiązań point-to-pointpoint-to-multipoint, Industrial IoTWi-Fisystemu zarządzania firmy Cambium, a Murroni zamierza wykorzystać swoje nowe kompetencje do dalszego rozszerzenia udziału firmy w rynku.

"Cieszę się, że będę teraz odpowiadał nie tylko za Europę Zachodnią, ale również za rynek Europy Wschodniej - powiedział Murroni. - Cambium Networks ciągle się rozwija i poszerza swoją ofertę, wykorzystując możliwości odgrywania kluczowych ról na różnych rynkach pionowych na naszym kontynencie. Po objęciu nowego stanowiska, będę dążył przede wszystkim do opracowania właściwej strategii i zwiększenia skali obecnej działalności".

Wraz z wprowadzeniem ulepszonej oferty usług WLAN dla biznesu w potaci cnPilot, rozwiązania Wi-Fi do zastosowań wewnętrznychzewnętrznych, rozszerzenie działalności na Europę Wschodnią odbywa się w bardzo dobrym czasie dla Cambium Networks. Do pozostałych rozwiązań zalicza się również cnReach, szereg rozwiązań wąskopasmowych Cambium Networks dla Przemysłowego Internetu Rzeczy (IIoT), ze specjalnymi zastosowaniami dla systemu nadzorującego przebieg procesu technologicznego lub produkcyjnego (SCADA) dla wody, ropy naftowej i gazu oraz rynku usług komunalnych. Oba rozwiązania wykorzystują duże doświadczenie firmy w zakresie łącz typu point-to-point (połączenia bezpośrednie) i sieci typu point-to-multipoint (z jednego punktu do wielu odbiorców), i oferują wyjątkową wartość zarówno organizacjom typu Value Added Resellers (VARs), jak i dostawcom usług na rynku stałego dostępu bezprzewodowego (FWA).

Murroni zdążył już przyczynić się do stworzeniu dobrze prosperującej społeczności partnerów Cambium w Europie Zachodniej i zamierza kontynuować swoje działania w pozostałej części regionu. Program Connected Partner firmy Cambium wspierający partnerów firmy przy pomocy rozwiązań Cambium niedawno otrzymał pięć gwiazdek CRN, magazynu należącego do The Channel Company, która wyróżnia najlepsze programy partnerskie w branży.

Więcej informacji znajduje się na stronie: http://www.cambiumnetworks.com.

Cambium Networks

Cambium Networks to czołowy globalny dostawca niezawodnych bezprzewodowych rozwiązań szerokopasmowych, który łączy niepołączone - ludzi, miejsca i rzeczy. Dzięki swojej bogatej ofercie niezawodnych, skalowalnych i bezpiecznych bezprzewodowych platform wąskopasmowych i szerokopasmowych, firma Cambium Network umożliwia dostawcom usług oraz operatorom sieci przedsiębiorstw przemysłowych i instytucji państwowych budowanie niezawodnych i wydajnych sieci komunikacyjnych o niskich kosztach utrzymania. Firma posiada obecnie ponad sześć milionów punktów dostępu w tysiącach sieci, w ponad 150 krajach. Cambium Networks ma siedzibę w okolicach Chicago i działy rozwoju w USA, Wielkiej Brytanii i Indiach i prowadzi sprzedaż za pośrednictwem zaufanych dystrybutorów na całym świecie.

Źródło: Cambium Networks

KONTAKT: