Christie Boxer to pierwszy projektor z bezpośrednim interfejsem z systemem SDVoE przez 10G Ethernet

06.02.2018, 10:41aktualizacja: 06.02.2018, 10:41

Amsterdam, 5 lutego 2018 r. /PRNewswire/ - ISE - Projektor Christie® Boxer 3DLP®, który zrewolucjonizował rynek podczas premiery trzy lata temu, jest jeszcze potężniejszy i bardziej elastyczny dzięki możliwości zapewniania bezpośredniego interfejsu treści audiowizualnych w rozdzielczości 4K, przetwarzania i kontroli przez 10G Ethernet. Panel wejściowy Christie Terra SDVoE w modelu Boxer potwierdza pionierską pozycję firmy Christie w zakresie SDVoE i zmienia stan rzeczy w projektowaniu systemów i rozwiązań audiowizualnych przez migrację do sieci oraz integrację wszystkich mediów i narzędzi kontroli w jeden system wymagający zastosowania tylko jednego kabla.

Dzięki obsłudze treści SDVoE przez model Christie Boxer przez 10G Ethernet jakość, wydajność, elastyczność i skalowalność migracji rozwiązań audiowizualnych do sieci oznacza zupełnie nowe oblicze rozwiązań.

"Christie Boxer to pierwszy projektor, który łączy się bezpośrednio z siecią Ethernet w celu obsługi treści 4K/60 w czasie rzeczywistym i umożliwia kontrolę przez SDVoE. Panel wejściowy umożliwia przetwarzanie wewnętrzne i eliminuje konieczność zakupu osobnego odbiornika SDVoE oraz instalacji, okablowania i podłączenia go do zasilania przy projektorze - wyjaśniał Curtis Lingard, starszy kierownik produktu w firmie Christie. - Przez wprowadzenie tego rozwiązania Christie jest pionierem w branży audiowizualnej i SDVoE Alliance. Panel wejściowy Terra SDVoE w modelu Boxer jest kolejnym krokiem w kierunku migracji systemów audiowizualnych do sieci" - dodał kierownik.

Będąca założycielem organizacji SDVoE Alliance firma Christie przewodzi transformacji systemów audiowizualnych od dawnych, ograniczonych przepustowością łączy i skalą infrastruktur sygnałowych przełączanych do nielimitowanej skalowalności, przepustowości i zakresu rozwiązań wykorzystujących sieci Ethernet.

Nadajniki, odbiorniki i kontrolery Christie Terra dostępne już w lutym 2018 r.

Rozwiązania systemowe obejmujące nadajniki, odbiorniki i kontrolery Christie Terra zapewniają kompleksową, bezpieczną kontrolę operacyjną i zarządzanie w systemach SDVoE. Dzięki temu rozwiązania te idealnie sprawdzają się w branżach rozrywki, wypożyczania i scenicznej, a także w dużych formatach wyświetlania oraz ważnych zastosowaniach, na przykład rządowych centrach dowodzenia, w branży telekomunikacyjnej, sektorze energetycznym, w systemach inteligentnego transportu oraz innych środowiskach wymagających wysokiego poziomu bezpieczeństwa.

Wykorzystujący intuicyjny interfejs programowania w przeglądarce kontroler Christie Terra jest łatwy w nauce i obsłudze, co ułatwia i przyspiesza instalację, konfigurację, programowanie, zarządzanie i działania operacyjne systemów SDVoE.

Redundantna konfiguracja kontroli zapewnia nieprzerwane działanie i aktualizacje systemu nawet wtedy, kiedy przechowywanie uniemożliwia przemieszczanie się części, co skutkuje długofalową, bezkompromisową niezawodnością.

"Wykorzystanie kontrolera Christie Terra i innych rozwiązań z rodziny Christie Terra umożliwia użytkownikom konfigurację połączonych urządzeń, kontrolowanie trasy sygnału, konfigurację audio, zarządzanie źródłem i konfiguracją wyświetlacza oraz prowadzi do łatwej skalowalności obrazu z pojedynczego, łatwego w użyciu interfejsu programowania - skomentował Karl Johnson, starszy kierownik produktu w firmie Christie. - Kontroler Terra umożliwia dostęp dla użytkowników na różnych poziomach, a także szyfrowanie kontroli i danych systemowych, rejestrację dostępu użytkowników i działania systemu, solidne zarządzanie hasłami i nie tylko w celu zapewnienia bezpieczeństwa informacji" - dodał kierownik.

Mając w ofercie wachlarz produktów obejmujących szereg najlepszych na rynku wyświetlaczy, potężne możliwości przetwarzania oraz rozwiązania współpracy rozproszonej w sieci, firma Christie zapewnia rozwiązania end-to-end obejmujące wszystko, co potrzebne jest w projektowaniu i integracji rozbudowanych systemów SDVoE, które zapewniają bezkompromisową jakość i wydajność od źródła aż po wyświetlacz.

Rodzina Christie® Terra powstała na bazie ustandaryzowanego, przystępnego cenowo, gotowego rozwiązania 10G SDVoE. Dzięki temu dystrybucja sygnału, kontrola, przetwarzanie i obsługa KVM (z jęz. ang. keyboard, video, mouse) nieskompresowanych treści audio i wideo nawet bez jednoklatkowego opóźnienia jest możliwa w sieciach 10G Ethernet, w tym przy formatach wideo bez artefaktów w rozdzielczości 4K przy 60 Hz. System Terra obejmuje trzy produkty: nadajnik, odbiornik i kontroler, które umożliwiają przełączanie, przetwarzanie i kontrolowanie w przypadku wielu źródeł i wyświetlaczy nawet na duże odległości.

Christie®

Firma Christie Digital Systems USA, Inc. jest globalną firmą zajmującą się technologiami audio i wideo i jest spółką całkowicie zależną Ushio Inc. w Japonii (JP:6925). Nieustannie wyznaczając standardy branżowe poprzez wprowadzanie na rynek pionierskich rozwiązań wśród najbardziej zaawansowanych projektorów, systemów wyświetlaczy oraz rozwiązań dźwiękowych w salach kinowych, firma Christie zdobyła uznanie jako jedna z najbardziej innowacyjnych firm w zakresie technologii obrazu na świecie. Od sklepowych wystaw w Hollywood, przez najważniejsze centra dowodzenia po sale lekcyjne i symulatory szkoleniowe rozwiązania obrazu i projektory Christie skupiają uwagę publiczności na całym świecie poprzez dynamiczne, oszałamiające obrazy oraz porywające dźwięki. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.christiedigital.com/emea.

Nazwa Christie jest znakiem towarowym firmy Christie Digital Systems USA, Inc. zarejestrowanym w Stanach Zjednoczonych i niektórych innych państwach.

Nazwa DLP® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Texas Instruments.

Nazwa SDVoE jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy SDVoE Alliance.

Źródło: Christie

Data publikacji 06.02.2018, 10:41