CNA Hardy mianuje Stuarta Middletona na stanowisko głównego dyrektora wykonawczego spółki zależnej w Luksemburgu

12.01.2018, 09:54aktualizacja: 12.01.2018, 09:54

LONDYN, 11 stycznia 2018 r. /PRNewswire/ - Firma CNA Hardy, wiodący specjalistyczny dostawca polis ubezpieczeniowych na rzecz klientów Lloyds i na rynkach firmowych z przyjemnością ogłasza mianowanie Stuarta Middletona na stanowisko dyrektora wykonawczego spółki zależnej w Luksemburgu z zastrzeżeniem uzyskania zgody organu nadzorczego.

Podlegający bezpośrednio pod głównego dyrektora wykonawczego firmy Dave'a Brosnana Stuart będzie odpowiedzialny za dalszą rozbudowę operacji i możliwości w Europie przez przeprowadzenie transformacji w tym, jak firma prowadzi działalność. Zakres doświadczenia Stuarta w gwarantowaniu pożyczek, a także w przewodzeniu zespołom i przedsiębiorstwom pomoże firmie w skupieniu się na tworzeniu skutecznych, skoncentrowanych na klientach usług, które wykorzystują rozwiązania technologiczne do zwiększania wydajności i zadowolenia klienta.

„Stuart ma pokaźne doświadczenie i udokumentowane osiągnięcia, jeżeli chodzi o tworzenie rentownych przedsiębiorstw i skutecznych zespołów. Wcześniej zajmował wiele pozycji kierowniczych, w tym głównego dyrektora do spraw ubezpieczeń na Europę w Hiscox, a także niedawno głównego dyrektora do spraw ubezpieczeń i dyrektora współzarządzającego oddziału hurtowego w EXIN z siedzibą w Barcelonie. Z przyjemnością wykorzystamy tak jego doświadczenie w zakresie ubezpieczeń, jak i dobre relacje z brokerami w celu umocnienia naszej pozycji i rozbudowy umiejętności w tym zakresie na kontynencie” - skomentował Dave Brosnan, główny dyrektor wykonawczy w firmie CNA Hardy.

Biuro nowego dyrektora znajduje się w Luksemburgu. Stuart już wkrótce rozpocznie rekrutację na lokalne stanowiska kierownicze obejmujące działy takie, jak ryzyko, finanse i zgodność z przepisami. To umożliwi firmie rozwój na miejscowym rynku.

CNA Hardy

Firma CNA Hardy prowadząca działalność przez niezależne spółki zależne w Wielkiej Brytanii Hardy (Underwriting Agencies) Limited i CNA Insurance Company Limited pozostające w pełnym posiadaniu firmy jest wiodącym specjalistycznym dostawcą polis ubezpieczeniowych na rzecz klientów Lloyds i na rynkach firmowych. Więcej informacji można znaleźć na stronie www.cnahardy.com.

Firma CNA jest ósmym największym komercyjnym ubezpieczycielem w Stanach Zjednoczonych. Firma CNA oferuje szeroki zakres produktów ubezpieczeniowych typu standardowego i specjalistycznego w zakresie nieruchomości i osób fizycznych na potrzeby przedsiębiorstw i ekspertów na terenie USA, Kanady, Europy i Azji. Firma opiera swoją działalność na 120 latach doświadczenia i majątku przekraczającym 45 miliardów dolarów. Więcej informacji na temat CNA można znaleźć na stronie www.cna.com.

Obserwuj CNA Hardy w sieci: LinkedIn

Obserwuj CNA w sieciach: FacebookTwitterLinkedInYouTube.

Firmy CNA Insurance Company Limited (numer rejestracyjny przedsiębiorstwa: 950) i Hardy (Underwriting Agencies) Limited (numer rejestracyjny przedsiębiorstwa: 1264271) są upoważnione przez Urząd Regulacji Ostrożnościowej (Prudential Regulation Authority) i podlegają regulacji przez Komisję Nadzoru Finansowego (Financial Conduct Authority) i Urząd Regulacji Ostrożnościowej (numery referencyjne odpowiednio 202777 i 204843). Firma CNA Services (UK) Limited (numer rejestracji spółki: 8836589). CNAHardy to nazwa handlowa firm CNA Insurance Company Limited i Hardy Underwriting Group PLC (co obejmuje Hardy (Underwriting Agencies) Limited i Hardy Underwriting Asia PTE). Numer płatnika VAT: 667557779.

Powyższe spółki zarejestrowane są w Anglii, a ich siedziba znajduje się pod adresem 20 Fenchurch Street, Londyn, EC3M 3BY.

Logo - http://mma.prnewswire.com/media/518641/CNA_Hardy_Logo.jpg

Źródło: CNA Hardy