CoinEx oficjalnie wchodzi na polski rynek: rozszerzenie globalnego zasięgu strategicznego i wzmocnienie wpływu marki

09.09.2024, 11:44aktualizacja: 09.09.2024, 11:48

HONGKONG, 9 września 2024 r. /PRNewswire/ -- Zgodnie z oficjalnymi zapowiedziami, CoinEx oficjalnie wszedł na polski rynek. Posunięcie to stanowi nie tylko jedyny kamień milowy w globalnej strategii ekspansji CoinEx, ale także oznacza dalsze pogłębianie obecności i wpływu marki na rynku europejskim. Jako wiodąca globalna platforma handlu kryptowalutami, CoinEx jest zaangażowany w dostarczanie profesjonalnych, bezpiecznych i wydajnych usług handlu kryptowalutami użytkownikom na całym świecie. Ekspansja do Polski jest kluczowym krokiem w jego trwających wysiłkach globalizacyjnych.

Jako jeden z centralnych ośrodków europejskich rynków gospodarczych i finansowych, Polska może pochwalić się znacznym potencjałem rynkowym i dobrze rozwiniętą infrastrukturą. Znajduje się on również w czołówce innowacji technologicznych w zakresie blockchain i kryptowalut. CoinEx zamierza wykorzystać swoje unikalne położenie geograficzne i mocne strony gospodarcze, aby rozszerzyć swoje usługi na szerszy rynek europejski, wybierając Polskę jako kluczowy punkt strategiczny dla swojej europejskiej ekspansji. Ta strategiczna inicjatywa umacnia pozycję rynkową CoinEx w Europie Wschodniej i toruje drogę do dalszej ekspansji na całym kontynencie europejskim.

CoinEx z powodzeniem uzyskał autoryzację jako dostawca usług wirtualnych aktywów (VASP) w Polsce, podkreślając swoje zaangażowanie w przestrzeganie rygorystycznych przepisów finansowych obowiązujących w tym kraju. Autoryzacja ta dodatkowo wzmacnia reputację CoinEx jako godnej zaufania i przestrzegającej prawa giełdy.

Aby lepiej służyć polskim użytkownikom, CoinEx utworzył wyspecjalizowany zespół ds. rynku lokalnego w Polsce. Firma aktywnie angażuje się również w strategiczne partnerstwa z lokalnymi organizacjami, tak jak Polskie Stowarzyszenie Blockchain, w celu promowania przyjęcia i zastosowania technologii blockchain w Polsce. Z tej perspektywy CoinEx aktywnie uczestniczy w lokalnych działaniach społecznych, demonstrując swoją społeczną odpowiedzialność biznesu i wartości marki.

CoinEx

Założona w 2017 r. CoinEx to globalna giełda kryptowalut, której celem jest ułatwienie handlu. Platforma zapewnia szereg usług, w tym handel spot i futures, handel z depozytem zabezpieczającym, swap, automatyczny animator rynku (AMM) i usługi zarządzania finansami dla ponad 10 mln użytkowników w ponad 200 krajach i regionach. Od momentu powstania CoinEx konsekwentnie przestrzega zasady „przede wszystkim użytkownik”. Ze szczerym zamiarem pielęgnowania sprawiedliwego, pełnego szacunku i bezpiecznego środowiska handlu kryptowalutami, CoinEx umożliwia osobom o różnym poziomie doświadczenia łatwy dostęp do świata kryptowalut poprzez oferowanie łatwych w użyciu produktów.

Aby dowiedzieć się więcej o CoinEx, odwiedź Strona internetowa: Website | Twitter | Telegram | LinkedIn | Facebook | Instagram | YouTube.

Źródło: CoinEx Global

Źródło informacji: PR Newswire