CUBE.ITG SA W RESTRUKTURYZACJI (22/2019) Zgromadzenie Wierzycieli spółki zależnej Emitenta (24.10.2019r)

24.10.2019, 17:02aktualizacja: 24.10.2019, 17:02

Raport bieżący 22/2019

Zarząd spółki Cube.ITG S.A. z siedziba we Wrocławiu ("Emitent") informuje, że w dniu 24 października 2019 roku przed Sądem Rejonowym dla Wrocławia-Fabrycznej odbyło się Zgromadzenie Wierzycieli spółki zależnej Emitenta tj., Data Techno Park Sp. z o.o. w restrukturyzacji ("Dłużnik"), w celu głosowania nad układem. W związku z wnioskiem Wierzyciela, Hewlett Packard Enterprise Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, o przesunięcie terminu głosowania z powodu nie zatwierdzonego prawomocnie spisu wierzycieli głosowanie przełożono na dzień 12 grudnia 2019r.

Jednocześnie Dłużnik złożył w trakcie posiedzenia aktualizację propozycji układowych dla IV grupy wierzycieli, tj. wierzycieli z tytułu umów handlowych, umów cywilno-prawnych, rady nadzorczej i ubezpieczycieli.

Treść nowej propozycji układowej : "Redukcja całości odsetek i spłata 30% wierzytelności w równych ratach płatnych co pół roku w okresie 7 lat od daty uprawomocnienia siępostanowienia o zatwierdzeniu układu." Pozostałe propozycje pozostały bez zmian.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz