DIGITREE GROUP SA (43/2020) Rejestracja połączenia spółek zależnych

25.11.2020, 11:46aktualizacja: 25.11.2020, 11:47

Raport bieżący 43/2020

W nawiązaniu do raportów bieżących o numerze 38/2020 z dnia 02.09.2020 r., 26/2020 z dnia 23.07.2020 r. i 17/2020 z dnia 10.06.2020 r., Zarząd spółki Digitree Group S.A. ("Emitent") informuje, że w dniu dzisiejszym tj. 25.11.2020 r. podjął informację z Centralnej Informacji Krajowego Rejestru Sądowego o dokonaniu w rejestrze sądowym przez Sąd Rejonowy w Gliwicach, X Wydział Gospodarczy KRS, wpisu połączenia spółek zależnych od Emitenta, tj. INIS sp. z o.o. z siedzibą w Rybniku oraz Cashback Services sp. z o.o. z siedzibą w Rybniku. Połączenie nastąpiło poprzez przeniesienie całego majątku spółki Cashback Services sp. z o.o. ("Spółka Przejmowana") na spółkę INIS sp. z o.o. ("Spółka Przejmująca").

Połączenie zostało przeprowadzone w trybie art. 492 § 1 pkt 1 KSH i na warunkach określonych w planie połączenia, uzgodnionym i przyjętym przez zarządy obu powyższych spółek w dniu 23 lipca 2020 roku. Połączenie nastąpiło z podwyższeniem kapitału zakładowego Spółki Przejmującej z kwoty 250 000,00 zł do kwoty 264 500,00 zł, tj. o kwotę 14 500,00 zł, poprzez utworzenie 145 nowych, równych i niepodzielnych udziałów o wartości nominalnej 100,00 zł ("Udziały Łączeniowe") każdy. Wskazane powyżej podwyższenie kapitału zakładowego INIS sp. z o.o. nastąpiło przez zmianę umowy tej spółki.

Wszystkie Udziały Łączeniowe zostały przyznane jedynemu wspólnikowi Spółki Przejmowanej, a zarazem jedynemu wspólnikowi Spółki Przejmującej, tj. Digitree Group S.A. Udziały te uprawniają do uczestnictwa w zysku Spółki Przejmującej od pierwszego dnia roku obrotowego, w którym zostały podjęte uchwały o połączeniu spółek zależnych od Emitenta.

Zgodnie z informacją podjętą przez Emitenta wpis do rejestru sądowego nastąpił w dniu dzisiejszym.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz