DOM DEVELOPMENT SA (19/2019) Zawiadomienie w trybie art. 19 ust. 1 MAR - nabycie akcji Emitenta

21.05.2019, 19:22aktualizacja: 21.05.2019, 19:22

Raport bieżący z plikiem 19/2019

Podstawa prawna: Art. 19 ust. 3 MAR - informacja o transakcjach wykonywanych przez osoby pełniące obowiązki zarządcze.

Zarząd spółki Dom Development S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej "Spółka"), w trybie art. 19 ust. 1 MAR informuje, że w dniu 21 maja 2018 r. otrzymał od osoby blisko związanej ze Spółką zawiadomienie o nabyciu akcji w kapitale zakładowym Spółki. Nabycie akcji nastąpiło w wyniku transgranicznego połączenia Dom Development B.V. z siedzibą w Rotterdamie ("Dom Development B.V."), z większościowym wspólnikiem Dom Development B.V. tj. SCOP Poland S.à r.l., przeprowadzonego w rozumieniu Dyrektywy Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2017/1132 z dnia 14 czerwca 2017 r. w sprawie niektórych aspektów prawa spółek.

Połączenie stało się skuteczne w dniu 17 maja 2019 r., tj. w dniu publikacji w Luksemburgu, na oficjalnej elektronicznej platformie (Recueil Electronique des Sociétés et Associations), protokołu ze zgromadzenia wspólników SCOP Poland S.à r.l., zatwierdzającego ww. transgraniczne połączenie.

W wyniku zdarzeń, o których mowa powyżej SCOP Poland S.à r.l. posiada obecnie 14.155.941 akcji Spółki reprezentujących 56,47% kapitału zakładowego Spółki i uprawniające do 14.155.941 głosów na jej walnym zgromadzeniu, co stanowi 56,47% ogólnej liczby głosów, tj. tyle samo ile Dom Development B.V. posiadał przed opisanym powyżej połączeniem.

Treść zawiadomienia stanowi załącznik do niniejszego raportu.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz