ELEKTROBUDOWA SA (136/2019) Aktualizacja informacji o umowie z Polimex Opole Sp. z o.o. Sp. k.

07.11.2019, 19:48aktualizacja: 07.11.2019, 19:48

Raport bieżący 136/2019

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 17/2019 w sprawie realizacji umowy z Polimex Opole Sp. z o.o. Sp. k. ["Polimex Opole"], w którym Spółka informowała o trwających uzgodnieniach warunków dalszej realizacji ww. umowy, Zarząd ELEKTROBUDOWA SA ["Spółka", "Emitent"] informuje, że w dniu 7 listopada 2019 r. został zawarty aneks z Polimex Opole do umowy na dostawę materiałów pomocniczych i kompleksowy montaż pakietów wyposażenia elektrycznego, dostawę kabli, układanie, podłączanie i uszczelnianie ogniotrwałe kabli oraz uziemienie nadziemne tras kablowych wraz z pomiarem ["Umowa"]. Umowa związana jest z realizacją przez Polimex Opole Sp. z o.o. Sp. k. "pod klucz" dwóch bloków energetycznych nr 5 i 6 w PGE GiEK S.A. Oddział Elektrownia Opole.

Na mocy ww. aneksu w szczególności rozszerzono przedmiot Umowy o wykonanie dodatkowych prac oraz innych świadczeń na kwotę ok. 2,2 mln zł netto. Uwzględniając stan dotychczasowych rozliczeń oraz zakres rzeczowy przedmiotu Umowy strony uzgodniły, że zawarcie ww. aneksu dokonuje się bez konieczności zmiany dotychczasowej orientacyjnej ceny Umowy. Ponadto strony ustaliły końcowy termin realizacji Umowy do 30 czerwca 2019 roku. Aneks stanowi m.in. również, że jego ustalenia wyczerpują co do zasady wszelkie roszczenia Polimex Opole względem Spółki w zakresie opóźnień/zwłoki w realizacji Umowy wraz z aneksami i Polimex Opole zobowiązuje się nie dochodzić żadnych roszczeń w tym zakresie w przyszłości.

Dodatkowo Spółka informuje, że wstępnie ustaliła również z Polimex Opole warunki świadczenia przez Spółkę usług w zakresie prac elektroinstalacyjnych na kwotę ok. 2 mln zł netto dotyczących dalszej realizacji określonego zakresu prac jaka jest potrzebna do zakończenia realizacji przedmiotu Umowy. Termin zakończenia prac został ustalony do końca listopada 2019 r.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz