ELEKTROBUDOWA SA (32/2018) Powołanie Prezesa Zarządu Spółki

28.08.2018, 13:15aktualizacja: 28.08.2018, 13:15

Raport bieżący 32/2018

Zarząd ELEKTROBUDOWA SA ("Spółka") informuje, iż Rada Nadzorcza na posiedzeniu w dniu 28 sierpnia 2018 r. podjęła uchwałę w sprawie powołania Pana Romana Wojciecha Przybyła (Przybył) do składu Zarządu Spółki X kadencji, w tym do sprawowania funkcji Prezesa Zarządu Spółki, ze skutkiem natychmiastowym.

Roman Wojciech Przybył jest absolwentem Politechniki Warszawskiej oraz wielu studiów podyplomowych a także specjalistycznych szkoleń w zakresie zarządzania i finansów; m.in. w Swinburne University w Melbourne, INSEAD w Fontainebleau, IMD w Lozannie, Instituto de Empresa w Madrycie, Fudan University School of Management w Szanghaju, University of Chicago Graduate School of Business, Harvard Business School w Cambridge, MA. Od początku swej kariery zawodowej związany jest z budownictwem.

Pracował na budowach w Polsce, RFN, Iraku i Abu Dhabi na stanowiskach począwszy od kierownika robót po kierownika kontraktów. Zajmował się także ofertowaniem i negocjowaniem kontraktów inżynieryjnych w kraju, na Bliskim i Dalekim Wschodzie, w Rosji, w RPA oraz w USA.

Posiada szerokie doświadczenie w zakresie rozwoju firm oraz ich restrukturyzacji; inicjował oraz współtworzył strategie rozwoju dla spółek z Grupy Creditanstalt, Lafarge, Budimex oraz Trakcja.

W ciągu ostatnich 10 lat pełnił funkcje Prezesa Zarządu i Dyrektora Naczelnego Elektromontażu Poznań oraz Trakcji. Przewodniczył i współprzewodniczył także Radom Nadzorczym kilkunastu spółek związanych z branżą budowlaną; w tym: ZPW Grajewo, Lafarge Cement, Dolina Nidy, Kauno Tiltai, Torprojekt.

Zasiadał we władzach polskich i europejskich stowarzyszeń branżowych; był m.in. inicjatorem powstania i pierwszym prezesem Polskiego Stowarzyszenia Elektroinstalacyjnego.

Przez wiele lat współpracował z najlepszymi polskimi i światowymi firmami doradczymi w zakresie tworzenia strategii, restrukturyzacji oraz przejęć i połączeń.

Posiada praktyczną, wynikającą z przeprowadzonych wdrożeń znajomość systemów informatycznych typu Business Inteligence: JD Edwards w Lafarge, SAP w Elektromontażu, Microsoft Dynamics w Trakcji.

Według oświadczenia złożonego Spółce, Pan Roman Wojciech Przybył nie prowadzi, ani nie uczestniczy w prowadzeniu działalności, która byłaby konkurencyjna w stosunku do działalności ELEKTROBUDOWY SA, nie uczestniczy w innej spółce konkurencyjnej, jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej oraz nie uczestniczy w innej konkurencyjnej osobie prawnej, jako członek jej organu.

Według oświadczenia złożonego Spółce, Pan Roman Wojciech Przybył nie jest wpisany do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych, prowadzonym na podstawie ustawy o Krajowym Rejestrze Sądowym.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz