Eliksiry i esencje - nowe kosmetyki do włosów Wierzbicki & Schmidt

19.12.2016, 17:03aktualizacja: 19.12.2016, 17:03

Wierzbicki&Schmidt, fot. 2
Znani z programu "Ostre cięcie" styliści fryzur oraz założyciele sieci salonów fryzjerskich WS Academy - Andrzej Wierzbicki i Tomasz Schmidt stworzyli profesjonalną linię kosmetyków do włosów. Po dwóch latach poszukiwań najlepszych składników oraz badań powstały eliksiry i esencje, które można już nabyć w drogeriach Rossmann.

Marka Wierzbicki & Schmidt zrodziła się z rosnących oczekiwań konsumentów, którzy profesjonalnych kosmetyków chcieliby używać na co dzień, a także z potrzeb samych twórców, chcących wykorzystywać w swojej pracy zupełnie nowe, inne niż dotychczas produkty. W efekcie pasja, wiedza i doświadczenie mistrzów fryzjerstwa zaowocowały opracowaniem kilku inspirowanych naturą receptur, opartych o wysokiej jakości składniki. Tak powstały eliksiry oraz esencje, czyli ekskluzywne szampony i odżywki.

"Nasze produkty nazwaliśmy w dość niezwykły sposób, bo tak właśnie działają - wyjątkowo. Efekty zastosowania eliksirów i esencji widać natychmiastowo. Dzięki nim włosy są bardziej odżywione i wzmocnione, nabierają jedwabistej gładkości oraz blasku. Mimo, że to produkty luksusowe, dostępne są w bardzo przystępnej cenie, dzięki czemu z powodzeniem mogą być używane przez wszystkich do codziennej pielęgnacji" - mówi Tomasz Schmidt.

Eliksiry i esencje wypełniają wyciągi z ziół, ekstrakty z owoców i składniki aktywne, które oddziałują na najważniejsze potrzeby włosów. W składzie odnaleźć można m.in. rozmaryn, rumianek, arnikę, jasnotę, łopian, szałwię, nagietek, a nawet bluszcz. Owocową formułę tworzą mango, papaja i marakuja, a wzbogacają cukry, witaminy czy keratyna. W produkcji wykorzystano również skarby oceanów, takie jak np. algi Nori. Z uwagi na różne potrzeby włosów, składniki te zamknięto w 3 zestawach kosmetyków: nawilżająco-wzmacniającej CZARNEJ ORCHIDEI, odżywczo-regenerującej PACZULI WONNEJ, BEZZAPACHOWEJ serii dla osób wrażliwych oraz w eliksirze EUKALIPTUS & ROZMARYN, przeciwdziałającym wypadaniu włosów.

"Włosy są ramą dla obrazu twarzy, dlatego ich piękno jest dla nas najważniejsze. Bazując na naturalnych składnikach, pragnęliśmy stworzyć kosmetyki, które zapewnią skuteczną pielęgnację, a jednocześnie będą łagodne dla skóry głowy. Żeby osiągnąć zamierzony efekt, przez dwa lata poszukiwaliśmy idealnych komponentów i przeprowadziliśmy szereg badań oraz testów - wyjaśnia Andrzej Wierzbicki, współautor marki. - Dziś wiemy, że było warto, bowiem eliksiry i esencje zbierają pierwsze pochlebne recenzje" - dodaje.

Eliksiry i esencje stosowane są we wszystkich salonach WS Academy i tam również można je zakupić. Ponieważ jednak zostały stworzone głównie z myślą o codziennym zastosowaniu, dostępne są we wszystkich drogeriach sieci Rossmann zlokalizowanych na terenie całego kraju.

POBIERZ ZDJĘCIA I MATERIAŁY GRAFICZNE
Data publikacji 19.12.2016, 17:03