ENERGOAPARATURA SA (61/2018) Powołanie członka Rady Nadzorczej

06.06.2018, 16:36aktualizacja: 06.06.2018, 16:36

Raport bieżący 61/2018

Zarząd Energoaparatura SA z siedzibą w Katowicach informuje, że zgodnie z treścią uchwały nr 19/2018 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy ENERGOPARTURA S.A. podjętej w dniu 6 czerwca 2018 r. w sprawie zmian w składzie Rady Nadzorczej, Zwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy postanowiło powołać w skład Rady Nadzorczej nowego członka Rady Pana Leszka Rejniaka.

Pan Leszek Rejniak posiada wykształcenie wyższe - w 1998 r. ukończył Akademię Ekonomiczną we Wrocławiu, Wydział Zarządzania i Informatyki. Poniżej przedstawiamy doświadczenie zawodowe Pana Leszka Rejniaka ze wskazaniem kwalifikacji zawodowych, aktualnie zajmowanych stanowisk i prowadzonej działalności oraz przebiegu kariery zawodowej:

Przebieg pracy zawodowej i wcześniej zajmowane stanowiska:

11.1996 04.1997 JARO SA - Ekonomista ds. Marketingu

04.1997 01.1998 JARO SA - Kierownik Działu Marketingu

01.1998 05.2000 JARO SA - Kierownik Działu Handlowego

07.2007 06.2009 Fabryka Porcelany "WAŁBRZYCH" SA - Prezes Zarządu

Aktualnie zajmowane stanowiska i pełnione funkcje:

10.1999 do dziś Quantum 5 Sp. z o.o. - Prezes Zarządu

06.2010 do dziś JARO SA - Członek Zarządu, Dyrektor ds. Marketingu i Rozwoju

Doświadczenie w pracy w radach nadzorczych spółek prawa handlowego:

05.2000 06.2010 JARO SA Członek Rady Nadzorczej

(od 08.2000 - Przewodniczący RN)

10.2004 06.2008 Energoaparatura SA - Członek Rady Nadzorczej

(od 01.2005 - Przewodniczący RN)

Życiorys członka Rady Nadzorczej zostanie także podany na stronie internetowej emitenta: www.enap.com.pl.

Podstawa prawna - art. 56 ust.1 Ustawy o ofercie w zw. z § 5 pkt 5 oraz § 10 Rozporządzenia Ministra Finansów w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim z dnia 29 marca 2018 r. (Dz. U. z 2018 r. poz. 757).

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz