Eppendorf zapowiada nową Laboratoryjną Stację Kontroli Bioprocesów BioFlo® 320

20.01.2015, 16:49aktualizacja: 20.01.2015, 16:49

Enfield, Connecticut - (depesza gospodarcza) - Stacja Kontroli Bioprocesów BioFlo 320 (ang. BioFlo 320 Bench Scale Bioprocess Control Station) jest prawdziwym krokiem w przyszłość dla firmy Eppendorf jako producenta sprzętu procesów biologicznych. Nowe funkcje, w tym możliwość wyboru sterylizacji w autoklawie lub używania sprzętu jednorazowego użytku, inteligentne czujniki i komunikacja w sieci IP do kontrolowania wielu jednostek, odróżniają ją jako lidera najwyższej jakości na rynku urządzeń procesów biologicznych w kategorii sprzętu laboratoryjnego.

Stacja BioFlo 320 nadaje się do hodowli mikrobiologicznych i kultur komórkowych, skalowania, procesów wsadowych, wsadowych i uzupełnianych oraz procesów ciągłych, i może sprostać stale zmieniającym się potrzebom wszystkich segmentów biotechnologii i przemysłu farmaceutycznego. Zapewnia elastyczność, lepszą kontrolę i maksymalną funkcjonalność zajmując część cennego miejsca w laboratorium w porównaniu do innych podobnych systemów.

Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.

www.eppendorf.com.

Eppendorf

Eppendorf jest wiodącą firmą w dziedzinie nauk przyrodniczych, która rozwija i sprzedaje sprzęt, materiały eksploatacyjne i usługi w zakresie badania płynów, próbek i komórek w laboratoriach na całym świecie. Jej asortyment obejmuje pipety i zautomatyzowane systemy pipetowania, dozowniki, wirówki, miksery, spektrometry i sprzęt amplifikacji DNA, jak i zamrażarki ultra-niskiej temperatury, fermentory, bioreaktory, inkubatory CO2, wytrząsarki i systemy manipulacji komórek. Materiały eksploatacyjne, takie jak końcówki do pipet, probówki, płyty mikrolitów i jednorazowych bioreaktorów uzupełniają gamę produktów najwyższej jakości.

Produkty Eppendorf są najszerzej stosowane w akademickich i komercyjnych laboratoriach badawczych, w firmach z branży farmaceutycznej i biotechnologicznej, a także w przemyśle chemicznym i spożywczym. Są one również adresowane do laboratoriów klinicznych, środowiskowych, kryminalistycznych i przemysłowych wykonujących analizę procesu, produkcję i kontrolę jakości.

Firma Eppendorf powstała w Hamburgu, w Niemczech w 1945 roku i zatrudnia około 2 800 pracowników na całym świecie. Firma posiada oddziały w 25 krajach i jest reprezentowana na wszystkich innych rynkach przez dystrybutorów.

Eppendorf® i logo Eppendorf są zastrzeżonymi znakami towarowymi firmy Eppendorf AG, Niemcy. BioFlo® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Eppendorf, Inc., USA. Patenty zarejestrowane w USA są opisane na stronie: www.eppendorf.com/ip.

Zdjęcia / Galeria multimedialna są dostępne na: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20150120005125/en/

Źródło: Eppendorf

KONTAKT: