FABRYKA OBRABIAREK RAFAMET SA (31/2016) Informacja o uznaniu oferty RAFAMET S.A. za wygrywającą w przetargu ogłoszonym przez Israel Railways.

04.08.2016, 17:00aktualizacja: 04.08.2016, 17:00

Raport bieżący 31/2016

W dniu dzisiejszym Emitent otrzymał informację, że w związku z dyskwalifikacją pierwotnie wygrywającej oferty na dostawę dla Israel Railways ciężkiej tokarki podtorowej typu UGE 300N, oferta RAFAMET S.A. jest aktualnie uznana za wygrywającą przetarg.

RAFAMET S.A. złożył najniższą zaakceptowaną w przetargu ofertę na kwotę około 1 mln EUR (tj. około 4.297.100,00 zł według kursu NBP na dzień 04.08.2016 r.). Złożenie przez Israel Railways oficjalnego za-mówienia jest uzależnione od pozytywnego wyniku wizyty Zamawiającego w siedzibie Spółki oraz u wy-branych użytkowników podobnych maszyn wyprodukowanych przez RAFAMET S.A. w poprzednich latach. Wizyty mają na celu ocenę pracy tokarek podtorowych w warunkach roboczych i sprawdzenie możliwości osiągania parametrów obróbczych oferowanych przez Emitenta.

Niniejsza informacja ma charakter informacji poufnej z uwagi na jej istotność wynikającą z udziału warto-ści przedmiotu umowy w sprzedaży Emitenta.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz