FABRYKA SPRZĘTU I NARZĘDZI GÓRNICZYCH FASING SA (45/2019) Umowa kredytowa

30.10.2019, 17:58aktualizacja: 30.10.2019, 17:58

Raport bieżący 45/2019

Zarząd spółki Fabryki Sprzętu i Narzędzi Górniczych Grupa Kapitałowa FASING S.A. informuje, że w dniu dzisiejszym tj. 30 października 2019 roku została zawarta ze Śląskim Bankiem Spółdzielczym SILESIA w Katowicach umowa odnawialnego kredytu w rachunku bieżącym, przeznaczonego na finansowanie działalności gospodarczej. Kredyt w kwocie 4.000.000,00 zł. został udzielony na okres od 30.10.2019 r. do 29.10.2020r.

Prawne zabezpieczenie spłaty udzielonego kredytu stanowi:

1) weksel własny in blanco z wystawienia Kredytobiorcy wraz z deklaracją wekslową,

2) poręczenie wekslowe Spółki Karbon 2 Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością do kwoty 2.000.000,00 zł,

3)pełnomocnictwo do dysponowania rachunkiem bieżącym Kredytobiorcy prowadzonym przez Śląski Bank Spółdzielczy "Silesia" w Katowicach,

4) sądowy zastaw rejestrowy na grupie maszyn i urządzeń o łącznej wartości wynoszącej 4.224.260,00 zł.

5) cesja praw z polisy ubezpieczeniowej w/w maszyn i urządzeń,

6) oświadczenie o poddaniu się egzekucji w trybie art. 777 par. 1 pkt 5 kpc złożone przez Kredytobiorcę do kwoty 6.000.000,00 zł.

W dniu zawarcia Umowy oprocentowanie kredytu wynosi 4,43 % w stosunku rocznym, co stanowi sumę stopy referencyjnej WIBOR 1M obowiązującej w dniu podpisania Umowy kredytu, która wynosi 1,63 % oraz marży Banku w wysokości 2,80 p. p.

Pomiędzy ww. bankiem a emitentem nie ma powiązań formalnych.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz