FarEye nawiązuje współpracę z Blue Yonder w celu zwiększenia realizacji, współdziałania i widoczności w logistyce

30.06.2020, 14:42aktualizacja: 30.06.2020, 14:42

LONDYN i SINGAPUR, 30 czerwca 2020 /PRNewswire/ -- FarEye, lider w zakresie logistycznej platformy SaaS, która pomaga przewidywać, planować, zarządzać i optymalizować łańcuch dostawy, ogłosił dziś nawiązanie współpracy z Blue Yonder, wiodącej platformy z zakresu digital fulfilment.

Współpraca pomiędzy globalnymi spółkami wzmocni swobodną interoperacyjność między istniejącą infrastrukturą a nowoczesnym łańcuchem dostaw i narzędziami logistycznymi. Wspólny potencjał obydwu organizacji wniesie predykcyjną widoczność w czasie rzeczywistym do łańcucha dostaw obejmującego wytwórstwo, dystrybucję detaliczną, logistykę i eHandel.

Opracowane wspólnie rozwiązanie będzie dostępne za pośrednictwem platformy Blue Yonder Luminate(TM). Obsługiwana za pomocą Microsoft Azure platforma Luminate łączy bogaty zasób zewnętrznych i wewnętrznych danych z całego cyfrowego łańcucha dostaw klienta dla bardziej inteligentnych i nastawionych na działanie decyzji biznesowych podjętych w oparciu o sztuczną inteligencję (SI) i uczenie maszynowe.

Rozwiązania FarEye w zakresie platformy widoczności, biblioteki przewoźników oraz trasowania dynamicznego wspierają platformę Blue Yonder Luminate i zarządzanie możliwościami transportowymi w celu dostarczenia najlepszych w swojej klasie rozwiązań dla wyzwań w logistyce na każdym etapie procesu. Wspólne rozwiązanie pomoże spółkom osiągnąć sukces w erze działalności skoncentrowanej na kliencie, pozwalając na dostarczenie im wyjątkowego doświadczenia związanego z dostawami oraz efektywny przepływ dóbr w segmentach B2C i B2B.

„Ok. 30% wydatków na logistykę na całym świecie jest przeznaczonych na minimalizowanie zmniejszonej wydajności. Daje to możliwość zaoszczędzenia 1000 mld USD. Wspólne działania FarEye i Blue Yonder mają na celu zdobyć rynek za pomocą oferty która wyeliminuje +czarną skrzynię+ widoczności jeśli chodzi o logistykę dostaw i dostarczy klientom wyjątkowych doświadczeń z nią związanych” - powiedział Kushal Nahata, dyrektor zarządzający, FarEye.

FarEye

FarEye to logistyczna platforma SaaS dla realizacyjnej i predykcyjnej widoczności. Pozwala ona przedsiębiorstwom na zorganizowanie, śledzenie i zoptymalizowanie ich działań logistycznych. Posiadająca ponad 12 wyróżnień w rankingu firmy Gartner FarEye wzmacnia ponad 150 firm w ponad 20 państwach w odnoszeniu sukcesu w dobie działalności nakierowanej na zadowolenie klienta, oferując niezwykłe doświadczenie dostawy i efektywny przepływ dóbr dla segmentów B2C i B2B.

Logo: https://mma.prnewswire.com/media/1198239/FarEye_Logo.jpg

Źródło: FarEye