Farmers Edge uzupełnia platformę skupiającą precyzyjne rozwiązania cyfrowe o inteligentne narzędzie kabinowe

18.04.2019, 11:21aktualizacja: 18.04.2019, 11:21

Narzędzie działające w oparciu o aplikację umożliwia uniwersalną łączność w kabinie i zdalnie, zapewniając wsparcie przy podejmowaniu decyzji i uproszczoną rejestrację danych w celu dokładnej analizy zysków.

WINNIPEG, Manitoba i Ames, Iowa--(BUSINESS WIRE) - Spółka Farmers Edge™ wprowadziła dzisiaj na rynek bazujące na aplikacji inteligentne narzędzie cyfrowe do stosowania przy pracach polowych, które zapewnia płynne przejście między pracą biurową a terenową. Zapewniając cyfrowe połączenie między hodowcami, dealerami, detalistami, zaufanymi doradcami i innymi głównymi podmiotami zainteresowanymi, narzędzie In-Cab Tool umożliwia pełny podgląd każdej pracy polowej, a jednocześnie uproszczoną rejestrację danych, ulepszony przepływ pracy i niższe ryzyko utraty najważniejszych danych. In-Cab Tool, narzędzie zintegrowane z dotychczasowymi funkcjami dostępnymi wyłącznie na platformie FarmCommand™, do których należą podgląd warunków pogodowych i prognozy pogody dla danego gospodarstwa, codzienne zdjęcia satelitarne, modelowanie predykcyjne i zautomatyzowane wykrywanie zmian w stanie zbiorów, zapewnia dodatkowy poziom podstawowego wsparcia przy podejmowaniu decyzji, co pozwala na podniesienie wydajności i rentowności gospodarstwa.

Niniejsza informacja prasowa zawiera materiały multimedialne. Pełna wersja dostępna tutaj: https://www.businesswire.com/news/home/20190417005267/en/

Bazując na dotychczasowej strategicznej współpracy z czołowymi przedsiębiorstwami rolnymi, w tym CNHi, Global Ag Risk Solutions, PartnerRe, HBS, Raven, Lindsay Corporation, Richardson Pioneer i NuFarm, spółka Farmers Edge opracowała In-Cab Tool, aby zapewnić najwyższy możliwy poziom zgodności i elastyczności. Narzędzie wyposażono w bezprzewodową łączność w ramach mieszanej floty z dowolną nowoczesną maszyną. Można go używać do planowania prac, przeglądania streamingu danych w czasie rzeczywistym i tworzenia map, dostosowywania prac polowych do warunków, zarządzania harmonogramami konserwacji, kontrolowania stanu zaopatrzenia i przesyłania informacji. Funkcje te sprawiają, że jest to najnowocześniejsza platforma tego rodzaju. Dzięki CanPlug™ drugiej generacji, niedawno ulepszonemu urządzeniu telematycznemu współpracującemu ze sprzętem wszystkich marek, wszystkie dane są gromadzone, przekazywane i przetwarzane automatycznie, umożliwiając przechowywanie najważniejszych informacji do celów dokładnej sprawozdawczości.

„Połączenie interaktywności w czasie rzeczywistym i zautomatyzowanej sprawozdawczości zwiększa możliwości hodowców, detalistów i innych podmiotów zainteresowanych w zakresie rozpoznawania i radzenia sobie z czynnikami mającymi wpływ na przychody lub wydajność gospodarstwa – stwierdził Ron Osborne, dyrektor ds. strategii i produktów Farmers Edge. - Niezależnie od tego, czy chodzi o inteligentne rozplanowanie opryskiwaczy, zmniejszenie przestojów w pracy operatorów, monitorowanie domyślnie ustawionych aplikacji środków, aby zapewnić ich precyzyjne działanie, czy też o dobór maszyny najlepszej do danego zadania, FarmCommand In-Cab Tool oferuje niezrównaną przejrzystość i elastyczność, a tym samym możliwość wykorzystania w pełni wartości danych” - dodał.

Sposób działania

In-Cab Tool łączy się za pośrednictwem Bluetootha z CanPlug drugiej generacji stworzonym przez Farmers Edge i bezprzewodowo przesyła w czasie rzeczywistym informacje o obsiewach, opryskach, zbiorach, stosowaniu nawozów oraz dane o pracach polowych wraz z informacjami diagnostycznymi dotyczącymi sprzętu na dowolny tablet, komputer lub urządzenie mobilne. Automatycznie synchronizuje dane w chmurze, dzięki czemu wszystkie są dostępne w jednym miejscu. Narzędzie, wyposażone w tryb kierownika i operatora, umożliwia większą kontrolę nad pracami polowymi dzięki zdalnemu monitorowaniu, planowaniu i zarządzaniu.

Tryb kierownika - kierownicy gospodarstw korzystający z narzędzia mogą łączyć kilka maszyn pracujących na polu, aby wyświetlały się w jednym widoku, oraz z łatwością przełączać się między maszynami. Po dotknięciu ikony dowolnej maszyny w ramach zadania wyświetla się tryb operatora, w którym można przeglądać szczegółowe dane zadania. Narzędzie w prosty sposób umożliwia przeglądanie wszystkich aktywnych zadań w gospodarstwie, uzyskiwanie dostępu do informacji o zadaniach, przechowywanie uporządkowanych rejestrów danych i szczegółową analizę zysków.

Tryb operatora - operatorzy maszyn łączą się bezpośrednio przez urządzenie mobilne lub tablet z trybem maszyn w czasie rzeczywistym. Za jednym dotknięciem mogą na bieżąco korygować plany, przeglądać stosowane środki lub plony i w prosty sposób przesyłać ważne dane do kierowników i zaufanych doradców.

Dalsze ulepszenia

Spółka Farmers Edge ogłosiła dalsze ulepszenia narzędzia In-Cab Tool, do których należą:

- Zarządzanie zbiorami w czasie rzeczywistym: dodatkowe ulepszenie zautomatyzowanego zarządzania zapasami ziarna, zintegrowana skala wyeliminuje konieczność ręcznego wprowadzania danych o zbiorach, dając dostęp do dokładnych i aktualnych rejestrów;

- Zintegrowane dane rynkowe: zapewniają bieżące informacje o wydarzeniach na rynku, wraz z wglądem w najpopularniejsze produkty rolne, takie jak kukurydza, soja, rzepak i pszenica, dzięki czemu rolnicy mogą zmaksymalizować zyski ze zbiorów;

- Real-Time Kinematics (RTK) (pomiary kinematyczne w czasie rzeczywistym): dealerzy i rolnicy mogą korzystać z RTK w połączeniu z CanPlug. Farmers Edge współpracuje ze swoimi partnerami i dealerami nad sieciami stacji bazowych przesyłających sygnały, które korygują błędy w określaniu lokalizacji spowodowane przez atmosferę ziemską;

- Dzielenie linii A/B: aby zapewnić łączność w czasie rzeczywistym na wysokim poziomie, funkcja ta umożliwi dzielenie linii między różnego rodzaju sprzętem i maszynami rolniczymi.

Wyjątkowe funkcje na wyciągnięcie ręki

In-Cab Tool zintegrowane z FarmCommand uzupełnia pakiet dotychczas opracowanych cyfrowych narzędzi wspierających podejmowanie decyzji, do których należą:

- Hiperlokalne dane pogodowe: FarmCommand łączy się ze stacjami meteorologicznymi na terenie gospodarstwa, aby uzyskać dane o bieżących warunkach pogodowych, prognozach, dane z radarów i inne dane pogodowe dla określonego obszaru. Takie hiperlokalne informacje pomagają w planowaniu i tworzeniu modeli predykcyjnych, w tym formułowaniu dokładnych zaleceń dotyczących stosowania azotu, przewidywaniu inwazji szkodników i chorób oraz etapowaniu wzrostu plonów;

- Zarządzanie dostawami w czasie rzeczywistym: bezpośrednie zarządzanie zapasami nasion, środków chemicznych i nawozów w celu kontrolowania ich stanu i kosztów. Można korzystać z uprzednio ustawionych wartości zapasów, aby szybko utworzyć zadanie albo wprowadzać nowe wartości na bieżąco;

- Zautomatyzowane zarządzanie zapasami ziarna: listy upraw, odmian i całkowita masa dla danego pola – to narzędzie zapewnia szybkie podsumowanie uzyskanych zbiorów, a zarazem lepszej jakości dane;

- Codziennie obrazy satelitarne i unikalne wielowarstwowe mapy: dostęp do zbioru wysokiej jakości map warstwowych dających pełny obraz pól uprawnych. Monitorowanie stanu upraw i wczesne wykrywanie problemów dzięki obrazom satelitarnym lub przeglądanie serii map określających położenie sprzętu w celu weryfikacji stosowanych środków i kontrolowania wydajności. Mapy można oglądać w widoku warstwowym lub obok siebie w celu podsumowania sezonu i obserwacji tendencji;

- Zautomatyzowane wykrywanie problemów związanych ze stanem zbiorów: mapy i powiadomienia dotyczące zmian stanu zbiorów automatycznie skanują obrazy i wyświetlają ostrzeżenia w przypadku zmian na polach uprawnych. To jedyne w swoim rodzaju narzędzie wskazuje na potencjalne problemy, takie jak szkodniki, choroby, niedobory substancji odżywczych, niekorzystne warunki atmosferyczne, niewłaściwe zastosowanie środków, usterki sprzętu, problemy z odprowadzaniem wody itd., co stanowi dodatkową zaletę wykorzystania zdjęć satelitarnych, pomagając hodowcom w ustaleniu priorytetów w zakresie badania terenu, ułatwiając rozpoznawanie problemów i niwelowanie niekorzystnego wpływu określonych czynników, zanim odbije się on na zbiorach. Zintegrowany GPS ułatwia nawigację na obszarach o zróżnicowanym ukształtowaniu lub problematycznych dzięki rejestracji obserwacji, zapisywaniu obrazów i przesyłaniu zgromadzonych informacji.

Dostępność

In-Cab Tool jest dostępne na iTunes (iOS 1.35.9) i Google Play (Android 1.35.9)

Więcej informacji na temat FarmCommand In-Cab Tool na stronie: https://www.FarmersEdge.ca/InCabTool

Farmers Edge

Farmers Edge jest globalnym liderem w dostarczaniu systemów rolnictwa decyzyjnego, obsługującym ok. 10 mln hektarów opłaconej produkcji na świecie za pomocą precyzyjnych rozwiązań cyfrowych. Poprzez integrację danych polowych, łatwe w użyciu oprogramowanie, najnowocześniejszą technologię przetwarzania danych, modelowanie predyktywne i zaawansowaną analitykę agronomiczną Farmers Edge dostarcza plantatorom skalowalne rozwiązania, dzięki którym mniejszymi nakładami mogą zwiększać produkcję. Bazując na innowacyjnych cyfrowych narzędziach agronomicznych, rozwiązania dostarczane przez Farmers Edge skupiają się na zrównoważonej produkcji roślinnej cechującej się dużą wydajnością i wysoką jakością. Rozwiązania tworzone są w taki sposób, aby zoptymalizować wielkość produkcji, zminimalizować wpływ na środowisko oraz wspierać opłacalność działalności gospodarstwa rolnego. Począwszy od selekcji nasion, a skończywszy na analizie danych na temat wielkości zbiorów, Farmers Edge przekształca duże zbiory danych w aktualne i dokładne informacje wspierające proces decyzyjny. Dalsze informacje na temat spółki Farmers Edge dostępne pod adresem FarmersEdge.ca lub FarmersEdgeUSA.com.

Wersja źródłowa komunikatu dostępna w serwisie businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190417005267/en/

Źródło: Farmers Edge

KONTAKT: