Firma Hillstone Networks uznana za lidera rozwoju i innowacji w obszarze NGFW w raporcie Frost Radar™ 2023

08.09.2023, 10:18aktualizacja: 08.09.2023, 10:21

Business Wire
Przejęcie przywódczej roli na arenie NGFW.

SANTA CLARA, Kalifornia--(BUSINESS WIRE)-- Hillstone Networks, wiodący dostawca rozwiązań z zakresu cyberbezpieczeństwa, został nazwany liderem rozwoju i innowacji w raporcie Frost Radar™ 2023 dotyczącym zapór sieciowych nowej generacji (NGFW).

Raport Frost Radar™ 2023, opracowany przez firmę Frost & Sullivan, oferuje szczegółową analizę rynku, która ocenia podmioty w branży z perspektywy strategii rozwoju, innowacji, doświadczeń klientów i udziału w rynku. Raport ten stanowi cenny zasób, którego celem jest pomaganie przedsiębiorstwom w podejmowaniu świadomych decyzji pod kątem potrzeb w zakresie zapór sieciowych nowej generacji (NGFW).

"Nasza pozycja lidera w raporcie Frost Radar™ 2023 sprawia, że znaleźliśmy się w doborowym towarzystwie – powiedział Tim Liu, dyrektor ds. technicznych i współzałożyciel Hillstone Networks. – Wraz ze zmieniającym się ogólnym krajobrazem technologicznym zmieniają się także wyzwania związane z zabezpieczaniem naszej infrastruktury cyfrowej. Uznanie w raporcie Frost Radar dotyczącym NGFW potwierdza nasze zaangażowanie w opracowywanie zaawansowanych rozwiązań. Jesteśmy dumni, że jesteśmy liderami rozwoju zapór sieciowych nowej generacji, a nasza sprawność techniczna łączy się z naszym zobowiązaniem do wzmacniania cyberobrony. To uznanie sprawia, że jesteśmy jeszcze bardziej zaangażowani w przekraczanie granic, wprowadzanie ciągłych innowacji i podnoszenie standardów bezpieczeństwa sieciowego".

Według firmy Frost & Sullivan, koncepcja strefy bezpieczeństwa zupełnie zmieniła się ze względu na przetwarzanie w chmurze, pracę zdalną, urządzenia brzegowe i inne inicjatywy transformacji cyfrowej. Obecnie NGFW nie posiadają widoczności, skalowalności i zdolności do ustanawiania spójnych zasad w tych nowych, hybrydowych środowiskach pracy. Oznacza to, że NGFW także zmieniają swoje zdolności. Frost stwierdza, że zachodzi konsolidacja i ekspansja na powiązane rozwiązania w zakresie bezpieczeństwa, które obejmują „definiowane programowo rozległe sieci komputerowe (SD-WAN), brokery zabezpieczeń dostępu do chmury (CASB), bezpieczne bramy sieciowe (SWG), dostęp do sieci oparty na strategii zero trust (ZTNA) oraz NGFW w ramach architektury SASE”.

Nagradzana rodzina produktów NGFW firmy Hillstone Networks zapewnia przyszłościową architekturę bezpieczeństwa, która dostosowuje się do rozbudowy infrastruktury i napędza rozwój przedsiębiorstw. Stanowi ona fundament dla architektury „zero trust” wspierającej nowe technologie i chroniącej przed zaawansowanymi cyberatakami. Zapory sieciowe nowej generacji Hillstone A-Series i X-Series zapewniają bardzo wydajną, wysoce niezawodną i skalowalną ochronę sieci dla przedsiębiorstw i usługodawców dzięki wszechstronnemu i inteligentnemu wykrywaniu zagrożeń i zdolnościom profilaktycznym w celu ochrony aktywów cyfrowych przedsiębiorstw.

Platforma NGFW Hillstone jest także fundamentem dla rozwiązań Hillstone w zakresie SD-WAN i ZTNA, oferując ochronę, kontrolę i konsolidację.

"Dzięki zaawansowanej technologii opartej na sztucznej inteligencji Hillstone umożliwia organizacjom analizowanie i wykrywanie zaszyfrowanego ruchu bez odszyfrowania, poprawiając ogólną wydajność i dokładność wykrywania zagrożeń – powiedział Martin Naydenov, starszy analityk ds. cyberbezpieczeństwa w firmie Frost & Sullivan. – Hillstone pokazuje silną wizję i strategię rozwoju, wykorzystując megatrendy takie jak przetwarzanie w chmurze. W rezultacie ciągle udostępnia nowe rozwiązania takie jak Cloud Workload Protection w partnerstwie z głównymi dostawcami usług w chmurze takimi jak AWS i Azure, aby zwiększać bezpieczeństwo w hybrydowych środowiskach informatycznych".

Więcej informacji na temat zapór sieciowych nowej generacji firmy Hillstone można uzyskać tutaj.

Hillstone Networks

Hillstone Networks jest liderem w dziedzinie cyberbezpieczeństwa, zapewniającym rozległą i dogłębną ochronę przedsiębiorstwom o różnej wielkości, od infrastruktury brzegowej po chmury, niezależnie od obciążenia pracą. Podejście Hillstone Networks zakładające integracyjny wymiar cyberbezpieczeństwa zapewnia ochronę, kontrolę i konsolidację ponad 26 tys. firm z całego świata.

Więcej na: www.hillstonenet.com

Wersja źródłowa dostępna na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20230907500573/pl/

Źródło: Hillstone Networks

KONTAKT: