Firma JA Solar po raz ósmy okrzyknięta przez PVEL najlepszym dostawcą modułów fotowoltaicznych

07.06.2023, 13:23aktualizacja: 07.06.2023, 13:25

PEKIN, 7 czerwca 2023 /PRNewswire/ -- PVEL (PV Evolution Labs), wiodące niezależne laboratorium testowe dla branży solarnej, opublikowało tegoroczną edycję raportu na temat niezawodności modułów fotowoltaicznych. Dzięki wysokiej jakości modułom fotowoltaicznym firma JA Solar po raz ósmy otrzymała tytuł „Top Performer” dla najlepszego dostawcy.

W ramach oceny modułów „Top Performer”, opartej na programie kwalifikacji modułów fotowoltaicznych (PQP) w ciągu ostatnich 18 miesięcy, PVEL przeprowadziło rygorystyczne testy uwzględniające wyższe wymogi niż standardy certyfikacji IEC. Wśród testów niezawodności uwzględniono: test cykli termicznych (TC600), test wilgotności i ciepła (DH2000), sekwencję testów naprężeń mechanicznych (MSS), testy degradacji światłem (LID) oraz degradacji światłem i temperaturą (LeTID) i test wydajności PAN, w celu przeprowadzenia kompleksowej oceny niezawodności i wydajności w procesie wytwarzania energii przez moduły fotowoltaiczne. W porównaniu do testów podstawowych test PQP jest bardziej rygorystyczny pod względem warunków i sekwencji testowania. Każdy test ma istotne odniesienie do niezawodności modułów w praktycznych zastosowaniach. Profesjonalne, obiektywne i powszechnie dostępne wyniki testów nie tylko zapewniają solidne referencje dla podmiotów finansujących i deweloperów podczas wyboru modułów wysokiej jakości, ale także stanowią ważny punkt odniesienia dla operatorów w kontekście zapewnienia długofalowej niezawodności modułów.

JA Solar niezmiennie koncentruje się na innowacjach oraz badaniach i rozwoju technologii produktów fotowoltaicznych. Dzięki doskonałej wydajności i niezawodnej jakości produktów firma jest ceniona przez globalnych użytkowników. Od lat JA Solar jest uznawana za najlepszą markę w sektorze fotowoltaiki przez EUPD Research w wielu regionach i krajach świata, w tym w Europie, Ameryce Łacińskiej, na Bliskim Wschodzie, w Azji Południowo-Wschodniej i Afryce. Tym razem po raz kolejny otrzymała tytuł „Top Performer” dla najlepszego dostawcy modułów fotowoltaicznych, co dodatkowo potwierdza walory techniczne, wysoką jakość jej produktów oraz świadczy o doskonałej, długofalowej niezawodności i wydajności modułów w procesach wytwarzania energii.

Źródło: JA Solar Technology Co., Ltd.

Źródło informacji: PR Newswire

Data publikacji 07.06.2023, 13:23