Firma Kepware publikuje nową wersję platformy komunikacyjnej i wzmacnia ofertę w sektorze ropy i gazu

23.06.2015, 16:28aktualizacja: 23.06.2015, 16:28

Platforma KEPServerEX V5.18 oferuje lepszy interfejs użytkownika i zwiększa możliwość wykorzystania całego zakresu funkcji ABB Totalflow.

PORTLAND, Maine, 23 czerwca 2015 r. /PRNewswire/ - Firma Kepware(R) Technologies zajmująca się tworzeniem oprogramowania w dziedzinie komunikacji, ogłosiła dziś opublikowanie najnowszej wersji 5.18 platformy KEPServerEX(R). Nowa funkcjonalność zapewnia lepszą łączność urządzenia oraz poprawiony interfejs użytkownika w szeregu branż m.in. produkcję, przemysł ropy naftowej i gazu oraz branżę energetyczną i usług komunalnych.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20130402/NE86794LOGO

"Najnowsza opublikowana przez nas wersja jest świetnym przykładem tego, jak bardzo liczą się dla nas w Kepware opinie klientów - stwierdził Tony Paine, dyrektor wykonawczy w firmie Kepware. - Nasze zaangażowanie w zaspokajanie potrzeb klientów doprowadziło do wprowadzenia ważnych poprawek w użyteczności i funkcjonalności, włączywszy edytowanie znaczników w czasie rzeczywistym oraz zwiększoną obsługę technologii pomiarów i monitoring ABB" - dodał dyrektor.

Platforma KEPServerEX w wersji 5.18 zawiera następujące najważniejsze aktualizacje:

- Wtyczka Media Level Redundancy obsługuje konfigurowalny z poziomu użytkownika mechanizm uruchamiania przełączania awaryjnego na podstawie jednopunktowej zmiany wartości, zmiany w jakości lub szybkości zmiany. Funkcja ta została dodana w celu obsługi niezawodnego tunelowania przy użyciu bazowanego na UA rozwiązania tunelowania Kepware OPC.

- Platforma KEPServerEX pozwala na zmiany w definicjach znaczników w czasie rzeczywistym. Funkcjonalność ta obejmie zarówno nowych, jak i istniejących klientów oraz umożliwi zachowanie spójności wszystkich podłączonych klientów.

- Sterownik ABB Totalflow obsługuje system płynnego zbierania danych Electronic Flow Measurement (EFM), a także umożliwia pozyskiwanie plików rejestru trendów z urządzeń Totalflow (pliki rejestrują punkty danych w czasie rzeczywistym między innymi na temat przepływu, ciśnienia i temperatury) i udostępnianie ich w formacie CSV.

"Systemy zdalnego pomiaru i automatyzacji ABB Totalflow wpłynęły na dramatyczny wzrost w dokładności, wydajności, bezpieczeństwie i produktywności zakładów w sektorze ropy naftowej i gazu - stwierdził Scott Peterson, dyrektor sprzedaży ABB w Stanach Zjednoczonych. - Na rynku, gdzie dokładność pomiaru i skuteczność operacyjna mają znaczenie krytyczne, ABB może tylko skorzystać z wsparcia wiodącego na rynku dostawcy systemów komunikacyjnych, jakim jest firma Kepware. Ciągłe ulepszenia firmy Kepware w stosunku do sterownika ABB Totalflow pozwalają klientom na większe wykorzystanie i integrację pełnego zakresu funkcji systemów Totalflow z szeregiem różnych aplikacji i architektur. Prowadzi to do wzrostu możliwości pomiaru i analizy danych naszych rozwiązań" - dodał dyrektor.

System KEPServerEX w wersji 5.18 wnosi także aktualizacje 32 produktów, włączywszy znaczące ulepszenia w sterowniku klientów OPC UA oraz wtyczkach Advanced Tags i Scheduler. W nowej wersji wprowadzono ulepszenia w sterownikach Fisher ROC oraz ROC Plus Ethernet w systemie Fisher ROC Suite, a także dodatkową obsługę OpCode we wszystkich sterownikach ROC Suite. Ponadto niedawno firma Kepware opublikowała wersję 4.0.2.7 systemu ClientAce, czyli zestaw narzędzi deweloperskich .NET, które pozwalają programistom na tworzenie niestandardowych klientów OPC.

W celu pozyskania dodatkowych informacji zapraszamy do odwiedzin na stronie Kepware Technologies online lub do kontaktu telefonicznego z przedstawicielem pod numerem +1 (207) 775-1660 lub adresem: sales@kepware.com.

Kepware, Inc.

Firma Kepware Technologies to prywatna spółka zajmująca się tworzeniem oprogramowania z siedzibą w Portland w stanie Maine. Firma Kepware oferuje portfolio rozwiązań oprogramowania wspierających przedsiębiorstwa w łączeniu różnych urządzeń automatyzujących i oprogramowania. Od elektrowni, przez miejsca odwiertów do farmy wiatrowej firma Kepware świadczy usługi szerokiej grupie klientów w branżach pionowych, włączywszy między innymi produkcję, przemysł ropy naftowej, automatyzację w branży budowlanej oraz branżę elektroniczną i usług komunalnych. Powstała w 1995 roku i obecnie obejmująca ponad 100 krajów firma Kepware zapewnia oprogramowanie pomagające tysiącom przedsiębiorstw w ulepszeniu procesów i decyzyjności. Więcej informacji można znaleźć na stronie: www.kepware.com.

Źródło: Kepware Technologies

KONTAKT: