Firma nubia wypuszcza na rynek pierwszy smartfon z serii "My": nubia My PRAGUE

20.07.2015, 11:12aktualizacja: 20.07.2015, 11:12

SHENZHEN, Chiny, 17 lipca 2015 r. /PRNewswire/ - Dnia 15 lipca w Pekinie chiński producent wysokiej klasy smartfonów z systemem Android nubia dokonał odsłony pierwszego urządzenia z serii "My", czyli nubia My PRAGUE. Wydarzenie to jest oficjalnym debiutem produktu w Chinach po światowej premierze w czeskiej Pradze 8 lipca.

Zdjęcie - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150717/237887

Zdjęcie - http://photos.prnewswire.com/prnh/20150717/237888

"Praga jest symbolem sztuki, romantyzmu i miłości. Właśnie tym symbolem chcemy się dzielić z naszymi użytkownikami poprzez nowy telefon – skomentował wydarzenie Li Qiang, prezes firmy Nubia Technology Co., Ltd. – Każdy najdrobniejszy element projektu będzie przypominał użytkownikom o tym pięknym mieście" – dodał prezes. Firmie nubia udało się połączyć romantycznego ducha i pełen artyzmu projekt z nowymi technologiami w celu zapewnienia niezrównanego doświadczenia użytkownikom.

Pierwotna myśl stojąca za serią "My", zgodnie z wypowiedziami prezesa Li, opiera się na dążeniu firmy nubia do zachęcania użytkowników do odkrywania esencji życia i własnej egzystencji przez wykorzystanie przepełnionego sztuką urządzenia odpowiadającego wymaganiom estetycznym.

"Dążenie do piękna od zawsze leży w naturze człowieka – wyjaśniał prezes Li. – To dążenie na stałe wpisało się w codzienne życie, włączywszy rozwiązania technologiczne" – dodał prezes. Dlatego też seria "My" łączy tę właśnie estetykę z technologią, zapewniając urządzeniu nie tylko estetykę, ale także energię życiową.

Najbardziej wyjątkową funkcją telefonu jest system aparatu fotograficznego oparty o dziewięć różnych filtrów i efektów w czasie rzeczywistym. Jak twierdzi firma nubia projekt zainspirowany był sztuką słynnego czeskiego malarza i projektanta Alfonsa Marii Muchy, któremu udało się połączyć zachodnie i wschodnie style artystyczne.

Wyjątkowość stanowi drugi istotny punkt w koncepcji serii "My". Poprzez wprowadzenie technologii wydawania poleceń głosowych użytkownicy mają możliwość uruchomienia aparatu i robienia zdjęć bez dotykania ani jednego przycisku. 8-megapikselowy aparat z przodu urządzenia wyposażony jest w tryb urody i tryb ciągłej migawki, zapewniając większe możliwości fotografowania. Ponadto z lewej strony telefonu wbudowano specjalny przycisk do zdjęć typu "selfie", który pozwala użytkownikom na robienie sobie zdjęć pod najlepszym kątem.

Co więcej, model Prague wyróżnia się wąską konstrukcją i wygiętym szklanym ekranem 2,5D, dzięki czemu urządzenie jest jeszcze bardziej ergonomiczne i wygodniej układa się w dłoni. Wbudowane dzwonki i tapety nawiązujące do Pragi są próbą odtworzenia egzotycznego stylu miasta.

O nubia

Firma nubia jest wysokiej klasy producentem smartfonów z systemem Android wyróżniających się funkcją fotografii profesjonalnej. Działając z zaangażowaniem w innowacje technologiczne, marka nubia opiera się na rynkach krajowych, jednak planuje globalną ekspansję. Celem firmy jest zapewnienie większego wyboru marek swoim klientom.

Źródło: nubia Smartphone

Data publikacji 20.07.2015, 11:12