GETBACK SA W RESTRUKTURYZACJI (36/2019) Złożenie przez GetBack S.A. w restrukturyzacji żądania przedterminowego wykupu 8.582 szt. obligacji serii G

27.04.2019, 00:21aktualizacja: 27.04.2019, 00:21

Raport bieżący 36/2019

Zarząd GetBack S.A. w restrukturyzacji z siedzibą w Warszawie ("Emitent") informuje, iż w dniu 26 kwietnia 2019 r. podjął Uchwałę nr 17/2019 o złożeniu żądania przedterminowego wykupu 8.582 szt. obligacji serii G (kod ISIN instrumentów PLGTBCK00016) o wartości nominalnej 1.000,00 złotych każda, o łącznej wartości nominalnej 8.582.000,00 złotych ("Obligacje").

Podstawę złożenia żądania przedterminowego wykupu Obligacji na żądanie Emitenta ("Żądanie Przedterminowego Wykupu") stanowi pkt 20.3 Warunków emisji Obligacji ("Warunki Emisji").

Zgodnie z pkt 11 Warunków Emisji zobowiązanie Emitenta z tytułu Obligacje jest zabezpieczone zastawem rejestrowym na zbiorze rzeczy ruchomych i praw o zmiennym składzie.

Emitent określa dzień przedterminowego wykupu Obligacji w związku ze złożeniem Żądania Przedterminowego Wykupu na dzień 27 maja 2019 roku.

Zgodnie z Warunkami Emisji przedterminowy wykup na żądanie Emitenta nastąpić może poprzez zapłatę na rzecz każdego Obligatariusza kwoty w wysokości wynikającej z pkt 20.3 Warunków Emisji.

Przedterminowy wykup Obligacji, o którym mowa powyżej, realizowany będzie za pośrednictwem KDPW, zgodnie z regulacjami obowiązującymi w KDPW oraz Warunkami Emisji Obligacji.

Złożenie przez Emitenta Żądania Przedterminowego Wykupu związane jest z przedwstępną umową sprzedaży wierzytelności (portfeli wierzytelności), o zawarciu której Emitent informował w raporcie bieżącym nr 9/2019 z dnia 1 lutego 2019 roku.

Po tym jak Obligacje staną się wymagalne w związku ze złożeniem przez Emitenta Żądania Przedterminowego Wykupu, możliwa będzie ich spłata przez EasyDEBT NS FIZ zgodnie z warunkami przedwstępnej umowy sprzedaży wierzytelności (portfeli wierzytelności).

Emitent jednocześnie wskazuje, że wierzytelności wynikające z Obligacji są wierzytelnościami objętymi układem w ramach postępowania restrukturyzacyjnego Emitenta - przyspieszonego postępowania układowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia-Fabrycznej we Wrocławiu pod sygnaturą akt VIII GRp 4/18 ("Układ"). Tym samym przedmiotowe wierzytelności w zakresie w jakim nie zostaną zaspokojone przez dłużnika rzeczowego którym jest EasyDebt Niestandaryzowany Sekurytyzacyjny Fundusz Inwestycyjny Zamknięty z przedmiotu zabezpieczenia wskazanego powyżej, będą zaspokajane przez Emitenta wyłącznie w ramach Układu.

Zgodnie z uchwałą nr 374/2018 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 17 kwietnia 2018 r. w sprawie zawieszenia obrotu w alternatywnym systemie obrotu obligacjami spółki GETBACK S.A. obrót Obligacjami jest zawieszony.

Podpisy osób reprezentujących Emitenta.

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz