GETBACK SA W RESTRUKTURYZACJI (86/2018) Powołanie Członka Rady Nadzorczej GetBack S.A. w restrukturyzacji; powołanie Przewodniczącego i Wiceprzewodniczącego Rady Nadzorczej; powołanie Komitetu Audytu i Komitetu ds. Restrukturyzacji w ramach Rady Nadzorcze

31.05.2018, 00:06aktualizacja: 31.05.2018, 00:06

Raport bieżący z plikiem 86/2018

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Zarząd GetBack S.A. w restrukturyzacji ("Emitent"), informuje, że Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy Emitenta, kontynuowane po przerwie, w dniu 30 maja 2018 roku powołało w skład Rady Nadzorczej Emitenta aktualnej kadencji: Pana Przemysława Schmidt. CV Pana Przemysława Schmidta - nowego członka Rady Nadzorczej Emitenta - stanowi załącznik do niniejszego raportu bieżącego.

Emitent jednocześnie oświadcza, że w skład Rady Nadzorczej Emitenta wchodzą aktualnie Pani Paulina Pietkiewicz (oddelegowana na podstawie art. 383 § 1 ustawy Kodeks spółek handlowych do czasowego tj. na okres od dnia 22 maja 2018 r. do dnia 21 sierpnia 2018 r. wykonywania czynności członka zarządu GetBack S.A. w restrukturyzacji odpowiedzialnego za pion zapewnienia zgodności compliance); Pan Wojciech Łukawski; Pan Rune Mou Jepsen; Pan Krzysztofa Burnos; Pan Jarosław Dubiński; Pan Jerzy Zygmunt Świrski; Pan Przemysław Schmidt.

Zgodnie z oświadczeniami złożonymi przez każdego z członków Rady Nadzorczej Emitenta z osobna wykonywana przez te osoby działalność poza Emitentem nie jest konkurencyjna w stosunku do Emitenta, nie uczestniczą oni w spółce konkurencyjnej jako wspólnicy spółki cywilnej, spółki osobowej ani jako członek organu spółki kapitałowej, ani nie uczestniczą oni w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek jej organu. Żadna z wyżej wskazanych osób fizycznych - zgodnie ze złożonym oświadczeniem - nie została wpisana do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych, prowadzonego na podstawie ustawy z dnia 20 sierpnia 1997 r. o Krajowym Rejestrze Sądowym.

W przypadku Panów Krzysztofa Burnos, Jarosława Dubińskiego i Przemysława Schmidta każda z tych osób złożyła oświadczenie, iż spełnia ona kryteria "niezależnego członka" Rady Nadzorczej Emitenta.

W dniu 30 maja 2018 r. odbyło się posiedzenie Rady Nadzorczej Emitenta, w trakcie którego Rada Nadzorcza Emitenta powołała Pana Jerzego Świrskiego na stanowisko Przewodniczącego Rady Nadzorczej Emitenta i Pana Przemysława Schmidt na stanowisko Wiceprzewodniczącego Rady Nadzorczej Emitenta. Na tym posiedzeniu Rada Nadzorcza powołała również Komitet Audytu, w którego skład wchodzą: Pan Krzysztof Burnos (Przewodniczący Komitetu Audytu) oraz Panowie Przemysław Schmidt i Jerzy Świrski (Członkowie Komitetu Audytu); jak i Komitet ds. Restrukturyzacji, w którego skład wchodzą Pan Przemysław Schmidt (Przewodniczący Komitetu ds. Restrukturyzacji) oraz Panowie Jarosław Dubiński i Wojciech Łukawski (Członkowie Komitetu ds. Restrukturyzacji).

Szczegółowa podstawa prawna: § 5 pkt 5 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 29 marca 2018 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. z 2018 r. poz. 757).

Więcej na: http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1

kom espi zdz